Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#1 Wysłany: 16 Listopad 2015, 18:47 Gra nie zalicza misji -maqui
Proszę kolegów o pomoc
Gram w SH 5 + Parts Magui V 3.06 by DrJones, w/g mnie super mod, ale ma wielką wadę w kapani szczęśliwe dni mam 100% wykonanych zadań, ale zaliczył mi jedynie 2 misje, ostatniej, pomimo piłowania jej przez 3 miesiące i za każdym razem pozytywne zakończenie nie, nie zalicza ich.
Zaznaczam wszystko wykonano w 100 % co może być powodem takiego stanu rzeczy??
Kto wie, gdzie i jak grzebnąć w plikach tej ostatniej misji, żeby ja zaliczyć i przejść dalej razem ze zdobytą renomą
Jak poprawnie zainstalować w/w moda ( może tu jest przyczyna) jako nakładkę na wersję poprzednią tj. Parts Magui V 3.01 by DrJones.rar, czy instalka na czysto
Poza tym sam mod jest super
pozdrawiam Maniek
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 16 Listopad 2015, 20:37
Maniek, to jest bug gry. Z tego co wiem ktoś miał taki problem na subsim.com.
A sprawdzałeś, czy masz to samo na Wolves of Steel ?
Ja niestety nie jestem Ci w stanie pomóc.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 16 Listopad 2015, 20:37, w całości zmieniany 1 raz
#3 Wysłany: 16 Listopad 2015, 22:23
Widzisz niektóre misje zalicza, tonaż nabija, tylko ostatniej misji, a co za tym idzie całej kampanii nie chce zaliczyć, moze wiesz, gdzie grzebnać w pliku z zapisaną grą żeby to przeskoczyć???. czy ktoś moze coś napisać o instalacji maqui V 3.06??? trochę się kaszani, nie ubywa paliwa, nieaktywna książka celi itp
pozdrawiam
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 1 Grudzień 2015, 12:49
PL_maniek napisał/a:
Widzisz niektóre misje zalicza, tonaż nabija, tylko ostatniej misji, a co za tym idzie całej kampanii nie chce zaliczyć, moze wiesz, gdzie grzebnać w pliku z zapisaną grą żeby to przeskoczyć???. czy ktoś moze coś napisać o instalacji maqui V 3.06??? trochę się kaszani, nie ubywa paliwa, nieaktywna książka celi itp
pozdrawiam
Chyba znalazłem.
Doczytałem na subsim.com, że aby kampania zostałą zaliczona musisz być na morzu w momencie kiedy się kończy operacja.
subsim.com napisał/a:
- Make sure to be ON PATROL when deadline date of last objective is reached (ending date of your current campaign), preferably somewhere at open seas without AI units in your vicinity . This is important so be careful if you use mods like "Change Days in Bunker"... The end date of first "Coastal Waters" campaign is 1st June 1940.
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 1 Grudzień 2015, 12:50, w całości zmieniany 1 raz
#5 Wysłany: 1 Grudzień 2015, 21:50
Dzięki Wielkie PL_Cmd_Jacek kliknąłem!!. Czyli mam kisić się w morzu bez paliwa i torped????? cholera w ostatnim wpisie miałem Misja kompletna ( jakoś tak to pisało) myślałem ze jest OK wracam do portu a tu dupa. w morze!!!!!
Czy ktoś gra z tymi modami??? i też ma takie problemem????? Mi do tej pory nie zapisywało ustawień opcji, pomimo, kliknięcie na Realistyczne, gra samoczynnie przełączała na Medium, dopiero reinstalacja pomogła, teraz tylko pozostał problem z zaliczeniem.
pozdrawiam
#6 Wysłany: 1 Grudzień 2015, 22:19
Niestety ja gram na Wolves of Steel. Z tego względu, że to jest już gotowy zestaw modów, połączonych i przetestowanych. Coś jak GWX do SH3.
Część z tych które podałeś jest w nim zawarta.
#9 Wysłany: 2 Grudzień 2015, 10:42
No to w tym przypadku nie jestem w stanie Ci pomóc. Daj znać, czy trik z ostatnią misją kampanii zadziałał.
#10 Wysłany: 2 Grudzień 2015, 12:00
OK jak zakupię więcej RAM to pewno odpalę Wolves of Steel..
A moze któryś z kolegów kumających w/w sztuczki, opracuje opcję tego moda,łatwiej instalowalną??? po prostu klikam i instaluje się , zamiast ganiać po folderach i ręcznie uaktywniać???.
W kwestii Tricku z misją MAQUI kurde trudno bedzie warować na morzy bez torped i paliwa, czekając na końcowa datę, ale cóż będę próbował
pozdrawiam i dziękuję,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum