Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#21 Wysłany: 14 Listopad 2015, 17:37
Jeszcze chwila , końcowe szlify i dyskusje trwają .
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#22 Wysłany: 15 Listopad 2015, 18:57
Blisko i coraz bliżej. Prawie 300 misji jest gotowych. Ruszamy wkrótce ...
#24 Wysłany: 15 Listopad 2015, 20:40
Gramy do upadłego.
Ale myślę, że do wakacji będzie ok
teraz tylko ustabilizować działanie serwera TS - w trakcie
oraz
przetestować serwer Tungle oraz OpenVPN
--------
Plan jest taki by ruszyć z grami najpóźniej w grudniu. Zimowe wieczory są idealną porą na wspólną rozgrywkę .
pepe [Usunięty] Kommodore
#26 Wysłany: 24 Listopad 2015, 17:47
Cytat:
przeniesienie akcji w 1944-1945 z płycizn na głębiny
Mam to rozumieć jako przeniesienie wszystkich akcji na lata 44-45 i dodatkowo na głębiny czy tylko te z lat 44-45 zostały "pogłębione"?
Z tekstu wynika, że ta druga opcja ale nie mam w 100% pewności.Btw raczej nie pływałem w tak późnych latach dlatego wolałbym przynajmniej na początku rozgrywać te z wcześniejszych okresów. I tu kolejne pytanie. Czy można sobie wybierać samemu scenariusz do rozgrywki czy konieczne jest użycie losomatora (cokolwiek to znaczy) w grach rankingowych?
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#28 Wysłany: 24 Listopad 2015, 18:09
Z regulaminu gier rankingowych:
Cytat:
5. Gra wybierana jest przez "Losomator" (link do losownika jest opublikowany na forum i stronie klanowej). Jeżeli ostatnio była płynięta misja główna, wówczas należy wybrać misję alternatywną. Jeżeli ta również była płynięta, należy wybrać losowo misję wyżej lub niżej. Należy bezwzględnie trzymać się tej zasady w celu uniknięcia nieporozumień.
6. Zmiana misji jest dozwolona z przyczyn technicznych, jeżeli wylosowane misje są przeznaczone dla mniejszej ilości graczy, niż oczekujący na grę. W tym przypadku należy wybrać pierwszą poprzednią lub następną misję od "mapy aktualnej", przeznaczoną dla odpowiedniej ilości graczy.
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#29 Wysłany: 24 Listopad 2015, 18:17
Mam pytanie czy jest moze jakis zaawansowany operator OpenVPN, ktory moglby pomoc skonfigurowac moj komputer pod katem hostowania gier? Mirko odpada z oczywistych wzgledow (pozatym stracil/sformatowal dysk z configami).
Jeśli ściągnąłeś Knights of the Abyss Gold Mission Pack to wszystko jest ok. W przypadku rankingu hostujesz misję wylosowaną przez losomator i to wszystko.
Ostatnio zmieniony przez sNr 24 Listopad 2015, 20:55, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum