Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 28 Listopad 2015, 16:04 Powrót po latach.
Witajcie.
Dawno dawno temu byłem fanatycznym graczem SH3.
Oczywiście modów była kupa i długie godziny polowań.
Niestety czasy się zmieniły ma się inny sprzęt inny system i SH3 nie chodzi.
Mam za to SH4 + Uboat missions. Ale tak bez modów to pewnie jest wiocha jak SH3 bez modów.
Poradźcie coś. GWX szukam ale wygląda na to że pod SH4 nie wydali.
SH5 odpada - dostaje szału po 5 minutach gry i mam myśli sadystyczno samobójcze po tym więc odinstalowałem scierwo.
SH Online jakoś do mnie nie działa. Klimatu nie ma.
Pomożecie?
Aha nie wiem czy to ważne ale grę mam ze STEAM.
Ostatnio zmieniony przez TalRash 28 Listopad 2015, 16:05, w całości zmieniany 1 raz
Heh sprzęt raczej da radę.
Asus P8Z77V-PRO /Core i5 3570K @4.5Ghz @Thermalright True Spirit 140 /G.SKILL TridentX DDR3 2x8GB 1600MHz CL7
ASUS GeForce 980GTX Strix OC /OCZ Vertex4 120Gb +(RAID0 2xST380815AS) +(RAID1 2xST3640323AS) +Pioneer BDR-S09
Audiotrak Prodigy HD2@3xLM4562 + Sennheiser HD555 /All powered by Corsair CMPSU-620HXEU
Windows 7 Ultimate BOX PL x64
--------------
Na chwile obecną wrzucam
1_TriggerMaru_Overhaul_2-5
Podobno jest dobry i polecany.
---EDIT---
Po instalacji zniknęły niektóre ikony z paska nawigowania okrętem. BUG?
Np. Otwieranie wyrzutni torpedowych. Ikonka kwadratowa jest ale żadnego symbolu - trochę to uciążliwe.
Ostatnio zmieniony przez TalRash 28 Listopad 2015, 17:35, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 28 Listopad 2015, 17:32
Witaj TalRash
Trigger Maru jest ok - polecam !!!
Co do SH3, mimo wszystko zapraszam na wspólne patrole. Jeśli nie chce odpalić, to prawdopodobną przyczyną jest to, że grafikę masz ustawioną na 32 bity. Spróbuj zmienić w ustawieniach na 16 bitów.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Mi pokazuje przy próbie uruchomienia: Can not initialize 3d engine
Co do SH4:
1_TriggerMaru_Overhaul_2-5
Po instalacji zniknęły niektóre ikony z paska nawigowania okrętem. BUG?
Np. Otwieranie wyrzutni torpedowych. Ikonka kwadratowa jest ale żadnego symbolu - trochę to uciążliwe.
Odpisałem ci przecież na nie, że przy dobrze zainstalowanym TMO jest ta ikonka (zdjęciem do postu z tą ikoną). I nie musisz pytać 3 razy. Więc jedyne, co mogę poradzić, to przeinstalowanie gry. Może coś się źle zainstalowało.
Aj nie zauważyłem. Zrobię reinstal. Wrzucałem za pomocą JGSME może wrzucić ręcznie?
Ręcznie nie pomogło. Nadal ikonki nie ma.
Mozesz swoje mody wrzucić na jakiś host? Wrzucę to samo i już? :}
Ostatnio zmieniony przez TalRash 29 Listopad 2015, 14:17, w całości zmieniany 2 razy
No chodzi o te kwadratowe klawisze po lewej stronie na dole. Niektóre zrobiły się puste. Brak na nich symbolu za co odpowiadają. W tym mam problem.
pepe [Usunięty] Kommodore
#16 Wysłany: 30 Listopad 2015, 17:45
Mam Win 7x64 i zarówno SH III jak i SH IV dzałał bez żadnych trybów zgodności.
SH IV miałem zainstalowene z U-boot mission i Trigger Maru Overhaul (wersja jakaś sprzed niecałego roku). Żadnych błędów nie widziałem, zwłaszcza tych z brakiem ikonek jak na screenshocie.
Czytałeś może wątek o TMO na subsim? Tam ludzie czasem znajdują rozwiązania problemów. Mnie to wyglada nie niepoprawnie zainstalowany mod. Czasem zwykła pierdółka może powodować konflikty jak np: instalowanie w domyślnym katalogu na C: (lub innym systemowym), uruchomienie instalatora bez praw administratora itp.
Może spróbuj zainstalować w innej lokacji i z odpowiednimi prawami jeśli tego nie robiłeś wcześniej.
Czekaj... Ale co za klawisze ci nie działają? Bo TMO zmienia klawisze i może być, że klawisz wylądował w innej zakładce i wtedy będzie puste. Jaka opcja ci nie działa i w której zakładce?
Przekopałeś wątek TMO na subsim? Wiem, że to dość karkołomne wyzwanie bo liczy niemal 300 stron ale może z zaawansowanymi opcjami wyszukiwania słów kluczowych da się coś wartościowego znaleźć?
No np z mojego screena dwa przyciski od lewej pierwszy to navigation map a drugi attack map oba działają tyle że ikony nie mają. cała reszta tak samo działają ale nie ma ikony.
Na subsim kopię znalazłem kogoś kto pisał że ma taki problem niestety olali go dyskutując o innych pierdołach i jego pytanie utonęło.......
Zauważyłem że po instalacji TMO wszyscy maja te ikonki zabarwione na czerwono tylko u mnie zostały na żółto jak bez moda. Może coś nie tak że wersja STEAM?
Ostatnio zmieniony przez TalRash 30 Listopad 2015, 18:37, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum