Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Witam. Pmaiętam jak grałem w SH3 GWX i tam miałem takie ułatwienie gdzie system celowniczy sam wszystko obliczał i mogłem śmiało odpalić torpedę. Czy jest coś takiego tzn taki mod do SH5? pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez shalashaska 24 Listopad 2013, 11:59, w całości zmieniany 1 raz
Tak?
Jeśli mam ustawione wszystko na easy to gra zamienia się w coś, co można nazwać "fire and forget".
Jeśli to nie jest dla Ciebie automatyką to wyjaśnij konkretnie co chciałbyś, by gra robiła za Ciebie ?
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Tak?
Jeśli mam ustawione wszystko na easy to gra zamienia się w coś, co można nazwać "fire and forget".
Jeśli to nie jest dla Ciebie automatyką to wyjaśnij konkretnie co chciałbyś, by gra robiła za Ciebie ?
Temat dotyczy SHIII czy SHV?
Ja nie widzę różnicy pomiędzy trybem easy który raczysz mi przypomnieć (?) filmem z gameplaya a trybem easy na surowej, nie zmodowanej wersji SHV...
KIA KIA KIA KIA KIA
Temat dotyczy SHIII czy SHV?
Ja nie widzę różnicy pomiędzy trybem easy który raczysz mi przypomnieć (?) filmem z gameplaya a trybem easy na surowej, nie zmodowanej wersji SHV...
Ja już nie umiem Ci inaczej wytłumaczyć jak nie rozumiesz co czytasz.
No cóż, ja doskonale rozumiem co czytam. Stąd też nutka sarkazmu w moich wypowiedziach - to tak, gdybyś nie wyczuł.
Wracając do tematu:
Od początku pytasz o "automatyczny system celowniczy" (domyślam się, że chodzi o TDC a nie artylerię heh). Odpowiedziałem Ci, a teraz tłumaczę gdybyś nie zrozumiał: nie ma takiego moda który w SHV zamieni Ci okręt z II WŚ w naszpikowany elektroniką boomer z XXI wieku. Bo o tym piszesz - ułatwienia w celowaniu to automatyka namiaru.
Odpisałem Ci, że w SHV, o ile go nie zmodujesz, w momencie gdy wybierzesz poziom realizmu na easy, albo jeśli sam ustawisz sobie wszystko na automatyczne, masz dokładnie taki sam efekt jak na gameplayu z SHIII jaki wrzuciłeś. Ty z kolei, odpowiedziałeś w sposób który zrozumie przecież każdy:
Cytat:
Nie do końca masz racje.
Cóż - może raczyłbyś rozwinąć wypowiedź żebym wiedział w czym nie mam racji co zapewne podniesie trochę poziom tej dyskusji ?
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 28 Listopad 2013, 07:04, w całości zmieniany 3 razy
Przyznam, że od czasu 2 postu, który moim zdaniem był wyczerpujący (może to "bez modów" nie było potrzebne, bo są mody, co nie wpływają na to) i też nie rozumiem, o co ci chodzi z "systemem z SH3". A jestem "zawodowym" graczem SH3 i nie rozumiem czym dla ciebie jest "system z SH3, gdzie dane same się zbierają"? Toż na easy w SH5 też samo się wszystko liczy o ile dobrze pamiętam.
Toż na easy w SH5 też samo się wszystko liczy o ile dobrze pamiętam.
No właśnie drogi Finku - dokładnie to napisałem już na początku dyskusji. W SH5 działa to DOKŁADNIE w taki sam sposób jak w SHIII na zerowym poziomie trudności.
Jeśli więc kolega nadal nie rozumie to niech wyjaśni o co mu dokładnie chodzi.
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 28 Listopad 2013, 22:15, w całości zmieniany 1 raz
Nie zauważyłem by w SH5 na easy TDC tak samo obliczał i namierzał pływające jednostki jak w SH3, a dokładniej lock, odpal i zapomnij. W SH% są trzy punkty 1, 2 i 3 na lini strzału torpedy oraz na lini kursu okrętu który jest celem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum