Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Śnięty Mikołaj"
U-Booty: VIIB (1942) lub VIIC (1942), zawodowcy
Czas misji 90-120min
06 XII 1942 g. 11:00 Pogoda: lekkie zachmurzenie
--- TŁO HISTORYCZNE ---
4 grudnia dowództwo radzieckie rzuciło część sił frontu stalingradzkiego i dońskiego do likwidacji okrążonej w Stalingradzie niemieckie 6 armii. Zacięte walki trwały 5 dni i Rosjanom nic nie dały. Oddziały niemieckie broniły się bardzo umiejętnie i nie dały się rozbić.
--- ODPRAWA ---
Zauważono konwój, kurs E. Wasze stado ustawione jest w dwóch grupach. Prześlijcie prezenty mikołajowe Brytyjczykom.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
v.1 (01/01/2010)
W.A.R.D.C_sNr SURV
Ore carrier 8060
Bourrasque Class 1398
Ore Carrier 8137
Liberty Cargo 1/2 - 3737
Large Merchant 1/2 - 6812,5
razem: 28144,5
PL_U-55 SURV
Small Transport 4475
Granvile Freighter 4718
Cargo Steamer 5309
Granvile Freighter 4789
Large Merchant 1/2 - 6812,5
Misja autorstwa Jacka na kole podbiegunowym urzeka widokami. Rozgrywka trudna, bywa tam bardzo gorąco ale mi się podobało. Mimo paru pudeł (dzikie zygzaki) i 2 co zwiały udało mi się nieco wydłubać w stali wroga.
Tesiu zaś gdzieś poszedł i go posłali na dno.
Jacek nieco za bardzo zaszarżował na łysze
Kapitan Tes schował się w kibelku - może tam go woda nie sięgnie?
Tego to chyba gały szczypią i słabo widzi - wystawiać szkło przy frachcie? Jaceeek pieronie!
Burza Class nadziewa się na fisza.
Ta... a potem trza dobijać
Renegat demolował wszystko w mojej okolicy.
No i popieronił.
Renegat demoluje dalej. Ryby latają obok mojego U-boota.
Dobitka!
Znów szalony Renegat w swoim żywiole.
No! Może być - potem dobił go Zbyszek - brawo! Taki hektar go ścigał - jak niżej
Tego nie wiem kto i jak ale epic widok.
Znów Crazy Renegat w demoliszyn-tajm.
...ale za chwilę pękła mu wątroba w U-boocie i zszedł na łono dna św. Kalfasa...
Umarł i nie żyje. Smutne wieści z chmurki...
Dobitka Jackowego niedobitka.
Widoki epickie. Biedny eskortowiec. Uderzyła go góra i zabiła. Skill kurde - moron.
Znów dobitka dobitki dobitki...
a to za święntego Jacentego.
Kapitanie! Trzech oficerów złapało grzyba!
Tam jest mój Large Freighter i goni go Zbyszek. Pier dziada! Pier!
No. Zbyszek zaorał. Elegancko!
Temu też pękła wątroba.
Rozglądam się za Zbyszkiem ale nic nie widać. Invisible man!
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 14 Grudzień 2015, 16:20
Fajny opis .
Mnie nie wyszedł ten patrol.
Minąłem, eskortę i zaatakowałem. Pierwsza torpeda we frachtowiec nie trafiła, dopiero druga zatopiła cel. Następnie zabrałem się za Victory. Dwie rybki zatrzymały dziada.
Próbowałem podejść z drugiej strony, ale wykryła mnie korweta. Odpaliłem z rufowej trzecią torpedę do Victory, ale wszedł mi w celownik inny frachtowiec. I on przyjął na siebie to uderzenie. Za to ja zostałem zaatakowany przez kwiatuszka i sprowadzony do parteru.
Nie wywaliło mnie na obserwatora, ale patrząc na moją głębokość i uszkodzenia, to niestety dał o sobie znać bug gry. No nic tak czy siak to jest KIA.
Na sam koniec oglądnąłem sobie zbliżenie U-55 i sNr-a
Dzięki za grę
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum