Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Zmierzch bogów
U-Booty: VIIC (1943) lub IXC (1943) lub IXC/40 (1943)
Czas misji: 1.5h
Zaloga: weterani (veteran)
05 V 1943 g 9:00
Pogoda: pełne zachmurzenie, ciężka mgla
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Kolejny rok krwawych walk na Atlantyku. W drugiej polowie kwietnia Niemcy udoskonalaja Enigme i Anglicy przez kilka kolejnych dni nie moga odczytywac wrogich wiadomosci. Niemcy z kolei znaja wiekszosc ruchow przeciwnika. Glowna ofiara pada konwoj ONS-5.
--- ODPRAWA ---
Od kilku dni nasze uboty atakuja nieprzyjacielski konwoj na polnoc od Waszej pozycji, zadajac powazne straty. Teraz kolej na Was.
Powodzenia!
PL_tes
v.1.2
08/01/2011
W patrolu udział wzięli:
PL_Olek0849 - KIA • River Class "HMS Wear" - 1 250 • Frigate Black Swan Class "HMS Semmen" - 1 250
---------------------------------------------------
Razem: 2 500 BRT
Widziałem po fontannach na horyzoncie we mgle, że kogoś obkładają. Słucham. No ze 3 suszaryzatory są. To puściłem 4 ryby z czego 3 trafiły a 4 przeszła obok. Cały numer mam na wideo. Niestety brakło Olkowi do przeżycia jakieś 20 - 30 sekund bo się tam jakoś pusto zrobiło i suszaryzatorów już nie było a raczej większość nakryła się kopytami
Niestety nie zaliczyło mi korwety. Szkoda bo pierdut było jak z atomówki. Właśnie dlatego. Centrala i amunicji zaliczyło ją nie mnie.
Potem wrzucę cały zabieg: 'Saving szeregowiec Olek' na YT
...i się nie oramy tylko pływamy. Do orania jest pole a resztę zostawmy pługom.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 15 Grudzień 2015, 10:33
Widzę, że wczorajszy dzień był owocny. U-55 topił wszystko :-).
Gratulacje :-)
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 15 Grudzień 2015, 12:43
To ja widzę, żę Cię Olek zatopił. Tak to wynika z tego screena . Tyko czemu daliście mu korwetę
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 15 Grudzień 2015, 12:44, w całości zmieniany 1 raz
Nudziło mi się to zamiast wiać 8 minut przed końcem to się bawiłem w śmiercionośną ciuciubabkę i dali radę. Gram dla przyjemności a nie dla cyferek
Tak na serio próbowałem ratować Olka 4 rybami z jakiś 3 - 4 km. Trzy weszły. 1 w Flowera, 1 w Q Class Destroyer i jeszcze jakiegoś mercha w d skopałem ale połatali go.
Hm, tak analizując to znów zadyma przy miejscu a'krylowania Olka. Pewnie go wyłowili i przeszedł na jasną stronę mocy. Trza mu więc uciąć rękę mieczem Jedi i dorzucić że urodził się w Sosnowcu na dobitkę
Żarty żartami: pcham wideo z próby ocalenia Olka - całość z mego szkła...
Ostatnio zmieniony przez sNr 15 Grudzień 2015, 13:38, w całości zmieniany 1 raz
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#7 Wysłany: 15 Grudzień 2015, 16:56
Cytat:
dorzucić że urodził się w Sosnowcu
Ja Ci sobie pożartuję z mojego miasta - Ty niedźwięczny człowieku
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
pepe [Usunięty] Kommodore
#8 Wysłany: 15 Grudzień 2015, 17:09
Sonar miałeś wrzucić screeny z tą oszałamiającą grafiką jaką udało Ci się ustawić przez sterowniki karty. Na TSie tak zachwalałeś, że gra teraz wygląda dużo lepiej to pochwal się.
Cytat:
To ja widzę, żę Cię Olek zatopił
Skąd ja to znam Btw rzeczywiście fajnie się nałożył podpis nad niszczycielem.
Luciak - to tylko żart / przenośnia. Ja nic nie mam do tego miasta. Moj koder z niego jest i napisał soft do tworzenia menu KotA II. Prawie 3000 linii mam pod ręką i przerabiam w panoramę a nie samobiczuję się jak jakiś sadomasochista jak było w przypadku jedynki w notepadzie :bum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum