Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Dariusz
Ulubiona Gra: Panzer General I, Panzer Corps, SH3 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lis 2015 Posty: 276 Skąd: Gdańsk
#42 Wysłany: 30 Grudzień 2015, 20:06
Jestem właśnie w kwadracie BD35 gdzie znajduje się U-463. Minutę temu odpływał stąd XXI. Jak mogę się zatankować? Mleczne krowy mam włączone. Edycja. Nie nie używam tego modu. Wywala mi engine 3D i koniec.
Ostatnio zmieniony przez melis 30 Grudzień 2015, 20:07, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#43 Wysłany: 30 Grudzień 2015, 20:28
To pewnie dlatego mi wywalił błąd, bo te mody ingerują ze sobą.
Ja jestem w maju 1941, nie mam mlecznych krów (nie korzystam), nie mam XXI. Ale raz pobierałem zapasy od naszego zaopatrzeniowca w porcie na Wyspach Kanaryjskich. Mechanizm pewnie ten sam: podpływasz do zbiornikowca, który jest na mapie zaznaczony jak normalna baza, potem Esc i "Przycumuj..." czy jakoś tak. Generalnie wygląda to tak jak kończysz patrol w bazie. Gra takie pobieranie zapasów liczy jako normalny koniec patrolu, a następny patrol zaczynasz koło zbiornikowca.
Ulubiona Gra: Panzer General I, Panzer Corps, SH3 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lis 2015 Posty: 276 Skąd: Gdańsk
#46 Wysłany: 30 Grudzień 2015, 22:24
Ale chociaż zaczynam jakby kontynuując ten sam patrol i zachowuję wszystkie osiągnięcia, czy jest to już zupełnie nowy patrol, z nowymi rozkazami? Sprawdził bym sam, ale mam jeszcze kilka torped, a nie mam czasu wczytywać teraz na nowo.
O ile mnie pamięć nie myli, jeżeli odpalasz grę przez SH3 Commander (nakładka na SH3, warto się zainteresować, bo ciekawe rzeczy dodaje), to wtedy jak zacumujesz do krowy, postój liczy się jako 1 dzień i chyba dostajesz na "nowy" patrol ten sam rozkaz.
#51 Wysłany: 2 Styczeń 2016, 21:50
Aha. Czyli potrzebuję plik konfiguracyjny dla GWX dzięki czemu, sh3 commander będzie działać z GWX, tak? Spróbuję ogarnąć temat. Znalazłem linki, ale są nie aktualne, albo prowadzą do subsim, gdzie trza się zarejestrować. No trudno, zarejestruje się. Może gdzieś na jakimś chomiku, ktoś ma? Podstawowe pytanie jest takie: Czy warto?
Ostatnio zmieniony przez melis 2 Styczeń 2016, 21:59, w całości zmieniany 1 raz
#53 Wysłany: 6 Styczeń 2016, 10:55
Zauważyłem błąd. Nie wiem, czy to pojedynczy przypadek, czy może nie, ale przed wczytaniem patrolu zakupiłem 3 torpedy FAT I. Po wczytaniu nie miałem ich wcale, ale za to miałem o 300 pkt reputacji mniej. Przy drugim wczytaniu, już ok.
#54 Wysłany: 11 Styczeń 2016, 08:30
Możecie mi powiedzieć, jaka jest najlepsza kolejność, dodawania modów? W tej chwili podejrzewam, że nie mam tego zrobionego jak należy. Na 1wszym miejscu mam dołączone spolszczenie. Potem Hardcore fixes - inne zarządzanie powietrzem, potem samo hardcore fixes a następne to dodatki atmosfery, zniszczeń, detektory oraz torpedy i uszkodzenia. Z góry dzięki.
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#55 Wysłany: 11 Styczeń 2016, 15:02
Musisz je wgrywać w takiej kolejności aby mod, który ingeruje w plik zamienione przez innego moda był po tym modzie. Nie wiem jakie masz spolszczenie, bo ja moda o nazwie "Hardcore fixes - inne zarządzanie powietrzem" nie mam, ale za to mam inny z HF. Podejrzewam, że właśnie coś z HF źle wgrałeś.
Najpierw instaluje się samego HF, a potem łatkę do tego HF.
#57 Wysłany: 11 Styczeń 2016, 16:19
Aha, no to jednak mamy te same mody. A GWXPL5 to za mało danych. Jest GWXPL5j, k, h. Ale sądzę, że mamy te same wersje. Gdzieś już chyba Tobie dawałem moją listę modów, tam jest prawidłowa kolejność.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum