Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Przesylka z Berlina"
U-BOOTY: IXD2 (1942) - Weterani
CZAS MISJI: 2 godz.
30/05/1942 - Godzina 16:00
Operacja Monsun trwa w najlepsze - niemieckie ubooty patroluja Pacyfik.
Japonski okret podwodny I-203 sygnalizuje obecnosc amerykanskiej floty.
W pospiechu formowane jest stado, ktore moze odmienic losy wojny na Pacyfiku...
Do grupy Alfa:
Japonskie samoloty dostrzegly wielki, slabo broniony amerykanski konwoj.
Wedlug danych znajduje sie on po prosto przed wami.
Wykorzystajcie sytuacje!
PL_Andrev
W patrolu udział wzięli:
PL_Kanaron - SURV
PL_Olek1849 - KIA • Brooklyn Class "USS Minneapolis" - 9 700
---------------------------------------------------
Razem: 9 700 BRT
+uszkodzony krążownik
Tes - KIA • Essex Class "USS Yorktown" - 27 100
---------------------------------------------------
Razem: 27 100 BRT
+uszkodzony lotniskowiec
Płycizna...
Mam dobrą karierę do stracenia. Nie ryzykujemy i przeprowadzamy przemyślany odwrót taktyczny.
Olek- to nie była ucieczka, z tego co zauważyłem to zaatakowałbym ten konwój jakieś 30 minut po czasie. W końcu w rzeczywistości okręt nie pojawiał się nagle w miejscu ataku i nie znikał w niewyjaśnionych okolicznościach po 2 godzinach
Z początku wycofuję się w zanurzeniu, potem na powierzchni. Zatrzymałem silniki i zawróciłem gdy miałem 100 m. pod kilem. Tak czekałem na konwój, wszystkich zatopili, a ja to przeczekałem
Opis do poprawy: to nie jest słabo chroniony konwój, to nawet nie jest konwój, tylko grupa uderzeniowa...
Okazji do testu C2: brak.
001.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 356.27 KB
002.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 378.05 KB
003.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 379.08 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 3 Styczeń 2016, 22:32, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 3 Styczeń 2016, 22:48
Ech do zmiany w misji kilka rzeczy
-Na pozostałych Waypointach
-Trochę głębiej bo 35m to naprawdę nic.
-Zmienić opis. Nie jest to Konwój. Dodatkowo nie jest słabo broniony.
Ech do zmiany w misji kilka rzeczy
-Na pozostałych Waypointach
Jakby nie to, że was słuchałem, to bym nie widział, o co chodzi
A chodzi o to, że najpierw autor wstawił dowódcę grupy bez zmiany prędkości (5w), potem wstawił waypointy (które przejęły prędkość 5w), a następnie zmienił prędkość grupy na 15w... ale nie zmienił prędkości w waypointach i cele zwolniły do 5w na pierwszym.
Co do miejsca akcji. Trzeba spojrzeć, czy jakby grupa szalała 15w, to czy nie można jej przechwycić na głebince (Kanarkowi chyba 20 minut brakło?). Wtedy ta misja będzie już poprawna i przesuwanie na głębiny nie będzie wymaganie, bo to będzie właśnie "ryzykuj atak na 30m, albo wycofaj się i zasadź na trasie".
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 4 Styczeń 2016, 11:17
W takim razie przygotujemy paczyk. Poczekam z jego publikacją, do czasu przetestowania C2, nad którymi pracował Kanaron
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 4 Styczeń 2016, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#6 Wysłany: 4 Styczeń 2016, 15:16
Przetestowałem je dziś na innej misji (tym razem nie na moim poligonie testowym ) i toną. Myślę, że po jednej misji rankingowej z C2 (mam nadzieję, że wkrótce taka nastąpi) będzie można spokojnie wydać oficjalnie patcha
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#8 Wysłany: 4 Styczeń 2016, 17:03
To chyba trzeba przez Mass PW Bot zrobić, czyli ja chyba nie mogę. Jedynie mogę podać pliki i podpisać się pod robotą Chyba, że mam napisać temat w dziale o modach i tam ogłosić, że jest dopuszczony do rankingu.
Nie wiadomo jak to Sonar zniesie - on każdą ingerencję w KOTA bardzo przeżywa ;P
A tak na serio to skoro już się warto zająć poprawkami to może przy okazji dodać albo alternatywny sposób na instalowanie KOTY + dodatków albo po prostu zmienić ten wadliwy jaki jest teraz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum