Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Dariusz
Ulubiona Gra: Panzer General I, Panzer Corps, SH3 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lis 2015 Posty: 276 Skąd: Gdańsk
#1 Wysłany: 21 Styczeń 2016, 18:20 Awanse i degradacje
Witajcie. Wczoraj wieczorem miałem patrol, na którym napotkałem grupę operacyjną. Zatopiłem im wszystkie niszczyciele i fregaty - razem 5 jednostek. 3 krążowniki uciekły mi. Moje 17 węzłów przy ich 28 było bez szans. Po powrocie dostałem ponad 600 pp ale... zdegradowano mnie z kapitana na porucznika. Razem z wcześniejszym zatopionym dużym frachtowcem, tonaż miałem ponad 15000 BRT. Czemu mnie zdegradowano?
? Kapitan zur See? Nie... Tłumaczenie... Ale od razu miałeś kapitana? Toż to raczej nie powinno być.... Chyba, że coś w tłumaczeniu.
Program Files (x86)\Ubisoft\SilentHunterIII\Data\Menu
Tam znajduje się plik en_menu.txt. Możesz go wysłać w załączniku? Muszę spojrzeć w ten plik (min na linijki 160-170).
Hmm.. w pliku jest okej... To co to zaś może być... Mnie nigdy się nie zdarzyło...
A pytanie. Zadania stawiane tobie (patroluj akwen) wykonujesz? (co prawda to w SH4 miało znaczenie, ale...)
I czy te degradacje nie zdarzają się po patrolu przed którym wydałeś masę PP? (myślę, czy któryś mod tu nie namieszał).
Bo jeszcze oprócz tego tylko nachodzi mnie, że ";" ma jednak znaczenie inne, niż "odrzuć" w tym pliku.... Ale to wtedy by inni też mieli ten problem...
Imię: Dariusz
Ulubiona Gra: Panzer General I, Panzer Corps, SH3 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lis 2015 Posty: 276 Skąd: Gdańsk
#9 Wysłany: 21 Styczeń 2016, 22:37
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Zadania stawiane tobie (patroluj akwen) wykonujesz? (co prawda to w SH4 miało znaczenie, ale...)
I tu można się dopatrywać przyczyny, bowiem kilka razy z rzędu opuszczałem trasę w rejon patrolowanego akwenu, na rzecz pościgu konwoju i ostatecznie wracałem do bazy, bez zaliczenia miejsca patrolowania. Więc to jednak może mieć znaczenie. Może nie jednorazowo, ale kilka razy z rzędu, to już tak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum