Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#21 Wysłany: 24 Styczeń 2016, 19:33
...z pięciu.
Zauważyłem jeszcze, że wskaźnik integralności kadłuba z GWX po rozpoczęciu patrolu jest... czerwony. Myślałem, że pobieżne ustalenie integralności kadłuba było w czasie patrolu możliwe.
Imię: Dariusz
Ulubiona Gra: Panzer General I, Panzer Corps, SH3 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lis 2015 Posty: 276 Skąd: Gdańsk
#22 Wysłany: 24 Styczeń 2016, 21:19
Coś zdaje sie mi, że korzystanie z wcześniejszych zapisów, może powodować jakieś błędy. Eskorta w ogóle mnie nie widzi, gdy tylko zejdę na peryskopową, a moje torpedy odbijają się od statków. Po odbiciu torpeda dalej goni jednostkę i znów się odbija. Zapalnik magnetyczny. Czy plik konfiguracyjny dla współpracy z GWX jest zawarty w exe, czy to osobny plik *.cfg? Mi po wczytaniu kolejnego save'a, wskaźnik integralności w ogóle zniknął.
Ulubiona Gra: Panzer General I, Panzer Corps, SH3 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lis 2015 Posty: 276 Skąd: Gdańsk
#25 Wysłany: 24 Styczeń 2016, 21:50
Tego exe'ka już instalowałem wczesniej, tak więc wszystko powinno być ok. PL_olek0849 rozumiem. Zacząłem nową kampanie by sprawdzić teraz jak będzie z eskortą.
#26 Wysłany: 24 Styczeń 2016, 22:51
Na całkiem nowej grze, eskorta już wykrywa intruza pod wodą, ale dalej coś nie tak jest. Nie muszę wprowadzać ciszy na okręcie. Mogą trwać naprawy, niszczyciel przepływa kilka metrów ode mnie i niczego nie słyszy, jeśli mam wolna prędkość. Męczę instrukcję do Cmdr w poszukiwaniu wzmianki o kłopotach takich, ale nie znajduję.
A poza GWX samym coś innego ładujesz? Może jakiś mod się gryzie? (ja grałem na GWX+SH3 Comm i schodząc na peryskopową miałem zawsze gorąco, bo łatwo mnie wykrywali)
#30 Wysłany: 25 Styczeń 2016, 20:50
Dopiero teraz zrozumiałem, że po każdym patrolu należy wyłączyć SH3 i przejść do nakładki, aby dokonać ewentualnych zmian na załodze np odznaczenia, profesje. Fajna sprawa.Gorzej, że np ledwo co wyszkolony nieco torpedysta, został mi zabrany a na jego miejsce przysłano podoficera bez patrolu jeszcze
Ostatnio zmieniony przez melis 25 Styczeń 2016, 20:51, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum