Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Zemsta"
U-Booty: IID (1942) weteran, Czas misji 1,5h
5 I 1942 g 07:00 Pogoda: Lekie zachmurzenie zachmurzenie.
--- TŁO HISTORYCZNE ---
29 grudnia 1941 roku wojska 44 Armi Radzieckiej w zaskakującym desancie zaatakowały i zdobyły port Teodozja. W zajętym mieście doszło do dantejskich scen. Pijani żołnierze radzieckiej piechoty morskiej wymordowali około 160 rannych z miejscowego szpitala polowego Wehrmachtu.
--- ODPRAWA ---
Z pewnością Rosjanie zorganizowali linie zaopatrzeniowe, które należy przeciąć.Mamy także informacje, ze uczestniczący w ataku ciezki krazownik Krasnyj Kawkaz wypłynął z portu. Zajmiecie pozycje na prognozowanej jego trasie. Zniszcie każdą napotkaną jednostkę.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
PL_CMDR Blue R - KIA • Small Tanker "Wladimir Poluchin" - 4 319
---------------------------------------------------
Razem: 4 319 BRT
PL_Cmd_Jacek - SURV • Troop Transport "Laine" - 8 274
---------------------------------------------------
Razem: 8 274 BRT
Uszkodzony Troop Transport
---------------------------------
Spokojny patrol, z gwałtowną końcówką. Ustawiłem się na zbliżający się konwój, zostawiając w spokoju krążownik. Kurs obrałem prawidłowo i na horyzoncie pojawiły się dymy. Udało mi się przejść przez eskortę.
i zaatakowałem trupszipa - potrzebował w sumie 3 torped by poszedł na dno.
ominąłem szpitalnego Dniepra
i zaatakowałem kolejnego trupa
niestety mimo 2 celnych rybek, statek przetrwał. Powoli patrol się kończył 4 minuty do końca, gdy nagle PING PING PING - niszczyciel 300 metrów ode mnie.
cała naprzód, zwrot, bomby eksplodują
walczę z przeciekami, 2 minuty do końca i ... Finek zgłasza KIA - co jest
Ruskie walczą do końca. Na szczęście patrol się skończył i wróciłem do bazy.
Dzięki za grę
SH3Img@3-2-2016_21.43.28_663.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 37.36 KB
SH3Img@3-2-2016_21.43.32_502.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 46.79 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Udało mnie podejść się na 2km do Krasnyja Kaukaza i odpaliłem 1 torpedę. Przedwczesna. Zbliżyłem się w międzyczasie na 1,5km. Druga. Spudłowana. Trzecią odpaliłem z 1km i wybuchła przedwcześnie z szansą trafienia. W tym czasie lotnictwo zaatakowało.
Wycofałem się, ale mnie wykryto. Przez 30 minut trzymano mnie pod wodą, a po wyjściu na powierzchnię okazało się, że jestem tuż przed konwojem. Z 2km zatopiłem mały zbiornikowiec i zauważyłem, że zbliża się jeden DD. Rozkazałem powolne zanurzenie na cichym biegu. Dziad wykrył mnie i prawie natychmiast rzucił bombę. Trafiła prawie bezpośrednio na około 40 sekund przed końcem gry, zatapiając mnie
I tak skończyłem drugą karierę. 166 628 BRT. No to zaczynamy trzecią.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum