Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Pozwoliłem sobie wykorzystać post Grindlera i zachować na przyszłość metodę instalacji zestawu modów, który wydaje się teraz najbardziej popularny do gry na Multi – RA v1.36 + BetaMod.
Wszystkie pliki znajdują się w dziale Download, w sekcji Dangerous Waters.
1. Upewniamy się, że mamy grę w wersji 1.04
-w przeciwnym wypadku ściągamy Patch 1.04 i instalujemy go.
-plik należy rozpakować, a po rozpakowaniu katalog 'RA_OPFOR_DWX1_36' oraz plik 'Install_OPFOR_DWX1_36' przenosimy do katalogu głównego DW. Następnie uruchamiamy (jako administrator) plik 'Install_OPFOR_DWX1_36' - instalacja moda może trochę potrwać.
-zawartość obu plików po rozpakowaniu należy skopiować do katalogu 'Interfaces'->'VIKING' za wyjątkiem pliku 'controllers' którym podmieniamy plik w katalogu głównym DW
-oba pliki instalacyjne działają tak samo jak patch'e wydawane przez Sonalyst - samodzielnie odnajdują instalację DW (trzeba wskazać ścieżkę do folderu z grą w trakcie instalacji) w systemie i instalują się we właściwej lokalizacji. Pliki kolejno (najpierw v4.1, później v4.1.1) należy uruchomić jako administrator i w zasadzie już tylko naciskać 'dalej'. Po zakończeniu instalacji pierwszego nie należy uruchamiać DW, lecz zainstalować drugi.
UWAGA: po zakończeniu obu instalacji może pojawiać się komunikat systemu o prawdopodobnych błędach tego procesu - należy wybrać 'ten program został zainstalowany prawidłowo'.
5. Uruchomienie
-przed uruchomieniem DW w zmodyfikowanej konfiguracji, wchodzimy do katalogu głównego i uruchamiamy plik 'JSGME', akceptujemy domyślną nazwę katalogu 'MODS' i powinno pojawić się okno aktywacyjne dostępnych modów. Powinniśmy zobaczyć tam 'Betamod 4.1' (nie niepokoić się tym że nie jest 4.11) - i aktywujemy go a następnie zamykamy program.
Po uruchomieniu gry, tak powinien wyglądać ekran startowy:
Ponieważ nie ma moderatora, proszę administratora o przyklejenie tego tematu.
[temat edytowany i przyklejony przez moderatora]
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez 12 Październik 2015, 19:33, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 18 Wrzesień 2015, 17:39
Macie rację, niestety nie mogę już edytować posta. Może to zrobić tylko administrator.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#6 Wysłany: 4 Październik 2015, 20:13
Na tym zestawie gracie?
Bo nie wiem czy modować grę zgodnie z opisem...
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 4 Październik 2015, 20:14, w całości zmieniany 1 raz
pepe [Usunięty] Kommodore
#7 Wysłany: 4 Październik 2015, 20:21
Gramy na takim zestawie. Warto go mieć pod ręką. Można natomiast trzymać kilka wersji gry. Po prostu ten cały katalog gdzies kopiujesz, odinstalowujesz DW i instalujesz inną wersję (np: RA 1.39). Jak chcesz z powrotem zagrać w 1.36 + betamod to przenosisz katalogi.
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#8 Wysłany: 14 Luty 2016, 13:26
Dzięki instrukcji zamieszczonej przez Jacka, udało mi się wsio poprawnie zainstalować.
Także może do Was dołącze.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#9 Wysłany: 14 Luty 2016, 14:18
PL_Adm.Lütjens napisał/a:
Dzięki instrukcji zamieszczonej przez Jacka, udało mi się wsio poprawnie zainstalować.
Gratulujemy i ZAPRASZAMY, jakbys potrzebowal zeby Ci cos tam wytlumaczyc na podstawie stacji OP daj znac, chetnie pomoge
_________________ capt. TUPOLOV commanding
pepe [Usunięty] Kommodore
#10 Wysłany: 14 Luty 2016, 20:18
PL_Adm.Lütjens napisał/a:
Z mojej strony też możesz liczyć na pomoc mimo, ze ostatnio mam mniej czasu.
1) Jesli dopiero zaczynasz przygodę z DW to polecam najpierw opatrzyć sie samemu z poszczególnymi stacjami na dowolnym scenariuszu ale bez rozgrywania go.
2) Najłatwiejszym okrętem do poznania jest 688i Los Angeles.
3) gra rozgrywa się na 2 płaszczyznach:
- prawdziwej/rzeczywistej - której nie widzisz podczas rozgrywki
- oraz tej, którą sam sobie zbudowałeś poprawnym używaniem sensorów
4) Przy zainstalowanych modach typu RA ale też każdym innym duzym nie działają oryginalne scenariusze i kampanie. Dlatego nawet nie próbuj ich rozegrać bo mogą być błędy (np nie włączy się koniec misji)
Aby rozwiazać ten problem polecam skasować wszystkie pliki z katalogu SCENARIOpoza tymi o rozszerzeniu*.rng
Dalej masz tam katalogi:
688HK_DW_Scenario
RSR_RA_Campaign
SubComm-Campaigns
SubComm-Scenario_RA
a w nich zawartosć do skopiowania poziom wyżej czyli bezpośrednio do katalogu SCENARIO
5) Wybierz sobie jednostkę, która najbardziej Cię fascynuje i bez większego pośpiechu poznawaj. To daje sporą frajdę a i z pewnością twórcy misji będą w miarę możliwości umieszczali ten konkretny typ platformy.
Może jeszcze coś mi się przypomni.
Na razie życzę powodzenia w poznawaniu gry.
I pamiętaj, że na forum jest juz kilka osób (plus ja), które dobrze znają grę i z pewnością Ci pomogą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum