Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 112 Skąd: Kraków
#6 Wysłany: 17 Sierpień 2006, 19:50
hmm, rozumiem, że te namiary mają oznaczac PQ (sektor operacyjny)? I właśnie obok tej długości i szerokości geograficznej powinieneś miec podany ów kwadrat operacyjny który masz patrolowac np "CG 79". szukasz go na siatce Kriegsmarine naniesionej na mapę i jedziesz tam. A tymi współrzędnymi to się nie przejmuj bo one gówno znaczą - i i tak ich nie znajdzieszna tej mapce w grze bo tam nie ma siatki współrzędnych geogr.
A kurs??? pojecia nie mam skąd ty masz tam kurs nigdy w SH III nie spotkałem się z czymś takim, zeby dowództwo podawało mi jakieś kursy w stopniach (jedyne jakie miałem to przy informacji o konwojach ale one wyglądały tak: "wrogi Konwój w kwadracie AK 27, kurs NW, prędkośc 6 kts" i tyle - szukaj wiatru w polu
Wyjaśnij szerzej gdzie ci takie kursy podają:)
Pozdro, Bhr
[ Dodano: 17 Sierpień 2006, 20:09 ]
a,przepraszam:), włączyłem, znalazłem - sa i namiary geograficzne oraz kurs - ale przed nimi pisze "STARTPUNKT" - i wszystko jasne są to namiary portu w jakim zaczynasz i kurs na jakim sobie leżysz w momencie rozpoczęcia gry - ot taki do niczego nie przydatny bajer:)
Pozdro, Bahr
_________________ Tuitio fidei et obsequium pauperum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum