Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 9 Maj 2016, 03:04 U-Boot. Życie codzienne na niemieckim okręcie podwodnym w cz
Jakiś czas temu wpadło mi w ręce to:
Może nie jest to high-skillowa literatura ale parę fajnych ciekawostek wyłowiłem. Raczej traktować jak album mimo, że posiada dość sporo opisów. Suto wręcz tłusto tam od fotografii z epoki i aż miło popatrzeć. Dobry skład. Blair to nie jest ale warto posiadać w swojej kolekcji.
Też posiadam ten album. Muszę powiedzieć, że najciekawsze są właśnie te fragmenty o życiu codziennym. O diecie, medycynie, okresach między patrolami, czy logistyce. Rzeczy, które może fragmentami przewijają się we wspomnieniach, tu podane są właśnie w sposób "albumowy". Czyli zebrane razem ogólne informacje z masą obrazków.
Racja. Jest tam sporo faktów, których nie znajdzie się, lub ciężko znaleźć w innej literaturze. Zaciekawiło mnie parę rzeczy... m.i sposób oznaczania na czapce zatopień, strąceń i postawionych pól minowych ale ja obecnie raczej mało czytam, także może gdzieś już było...
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#4 Wysłany: 16 Maj 2016, 20:41
Witam.
Posiadam ten album, ale nawet go jeszcze nie przeglądałem.
Z tego co pamiętam zamieściłem go na liście ciekawych pozycji.
Teraz czytam coś z zupełnie innej kategorii - Stalin. Dwór Czerwonego Cara- Polecam wszystkim - pozycja obowiązkowa
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum