Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jesli nie obchodzą Cię opinie innych osób o swoim modzie to czemu co chwila wstawiasz fotki i filmy i wszystko określasz mianem "epickie"?
Myslę, że w Twoich ustach to słowo jest już tak "wyświechtane", że nikt zapowiedzi o kolejnym "epickim" filmiku nie traktuje poważnie.
Co do oceny to rozumiem po tonie wypowiedzi, że każdą poza zachwytami traktujesz jako atak. Przecież napisałem, że mi się podoba chcoć wolę coś bardziej nasycone kolorami. Co więcej dodałem, że po wstawionych zdjęciach trudno określić jak KOTA II wygląda w całości bo wszystkie są z mniej więcej jednego momentu.
Cytat:
Pepe przeczytaj jeszcze raz co zacytowałeś.... ze zrozumieniem
A co tu jest do rozumienia? Poprosiłem Cię, żebyś wskazał które zdjęcie urzekło Cię "grą świateł". Ty w kolejnym poście pokazałeś zdjęcie ale nie z tej pierwszej grupy. I teraz nie wiem, czy po prostu nie zauważyłeś mojego pytania a chciałeś się uzewnętrznić co sobie w windowsie na tapetę wrzuciłeś (wszyscy z pewnością umierali z ciekawosci co masz na pulpicie) czy po prosty to Ty czegoś nie zrozumiałeś.
Jako, że jsteś jeszcze uczniem to może w ten sposób Ci wyjaśnię.
Ujęcie matematyczne:
ZADANIE:
Wskaż element z grupy A, który najbardziej Cię urzeka grą świateł.
Ty wskazujesz element z grupy B
ja stawiam ocenę: - ndst
Już?
Ale jeśli Panowie (sNr i Olek) lubicie sobie razem wyłącznie pochlebiać to w sumie trzeba było w opisie tematu podać, że produkt, jakim jest KOTA II można określać wyłącznie przymiotnikami "epicki" itp a prace innych (uchodzącą w środowisku za dobrą graficznie) nazywać "rzadką kupą". Wtedy bym już wczesniej wiedział, że nie warto tu wchodzić.
Życzę przyjemności w słodzeniu sobie wzajemnie - mnie już nieco mdli
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#142 Wysłany: 17 Maj 2016, 17:27
Pany spokojnie,
Kolega sNr włożył w mod sporo pracy (łącznie z grzebaniem w hexach) i wyszło mu piknie.
Prosiłbym aby nie atakować jego pracy (nawet jakby sam dla siebie to robił), bo po pierwsze kosztowało to pewnie masę wysiłku (a i tak efekt jest widoczny jedynie w szczegółach), a po drugie... no cóż, silnik SH3 jest już mocno archaiczny więc spekatkularnych efektów nie można oczekiwać (aczkolwiek przypomnę wystrzeliwane czerwone flary z zaatakowanych statków).
Sam się dziwię że kolega nadal katuje się SH3, bo to co ludzie wyprawiają w SH5 (łącznie ze zmianami taktyki ataków na suby) to aż się prosi, mimo cukierkowej grafiki.
pepe [Usunięty] Kommodore
#143 Wysłany: 17 Maj 2016, 19:07
PL_Andrev napisał/a:
Kolega sNr włożył w mod sporo pracy (łącznie z grzebaniem w hexach) i wyszło mu piknie.
Nikt tego nie neguje. Mnie się też podoba, co napisałem kilka postów wyżej. Ale... tak naprawdę to co z tego?
Znam człowieka, który wkłada dużo wysiłku w zawiązanie sznurowadeł ale też znam goscia, który nie wkłada prawie nic wysiłku (przynajmniej tak to wygląda) w rozwiązanie skomplikowanej (nieelementarnej) całki 3-go stopnia i czy to oznacza, że tego co nie wkłada mam nieszanować w porównaniu od tego co wkłada ten wysiłek? Bo ja uważam, że ważny jest efekt a nie kto ile włożył wysiłku (co oczywiście też doceniam ale nie na 1 miejscu)
Cytat:
Prosiłbym aby nie atakować jego pracy
Też o to proszę bo to nieładnie atakować czyjąś pracę.
Cytat:
bo po pierwsze kosztowało to pewnie masę wysiłku
tu się powtarzamy
Cytat:
a po drugie... no cóż, silnik SH3 jest już mocno archaiczny więc spekatkularnych efektów nie można oczekiwać
tyle, że kolorystyka nie jest sprawą silnika gry a już osobistych preferencji. A ja właśnie o kolorystykę pytam.
Co do dalszej części to też się dziwię, że kolega tak się katuje jednocześnie zawsze podkreślając jak to nienawidzi twórców jego ulubionej gry bo to przecież rumuńskie studio wydało.
Dlatego zamiast atakowania wolę prowadzić dyskusję, bo mod zapowiada się bardzo ładnie. Tyle, że ja w przeciwieństwie od "jedynej słusznej pory dnia" podawanej przez sonara jako niezbędny składnik dobrego scenariusza wolę świt a nawet południe.
Z tego powodu interesuje mnie wygląd właśnie w tych momentach gry.
Nie sądziłem jednak, że taka ciekawość jest odbierana jako atak i to przy poklasku niektórych. Bo jesli już się skupić na przekazie treściowym to raczej ja jestem w tym wątku atakowany czego sobie nie życzę.
Natomiast z drugiej strony jesli wątek nie służy do dyskusji to ja nie widzę sensu tu zaglądać bo jest za duże stężenie "epickości".
Ostatnio zmieniony przez pepe 17 Maj 2016, 19:08, w całości zmieniany 1 raz
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#144 Wysłany: 17 Maj 2016, 20:50
pepe napisał/a:
Co do dalszej części to też się dziwię, że kolega tak się katuje jednocześnie zawsze podkreślając jak to nienawidzi twórców jego ulubionej gry bo to przecież rumuńskie studio wydało.
Chodzi o studio, narodowość czy lud?
Ciekawostka: U nas "rumunami" nazywamy cygańską mniejszość etniczną, która rzeczywiście z Rumuni do nas / do Europy w ilości obfitych przybywała. Jednak rodowici Rumuni, do których owa mniejszość przybyła z Turcji (biali jako i my - poznałem kilku) nazywaja ich "Gipsy".
pepe [Usunięty] Kommodore
#145 Wysłany: 17 Maj 2016, 21:00
PL_Andrev napisał/a:
Chodzi o studio, narodowość czy lud?
Nie wiem, musisz zapytać Sonara
A ciekawostka jest mi znana ale dobrze tak à propos tematu dodać, bo nie wszyscy wiedzą.
POST EDYTOWANY ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE PUNKTU REGULAMINU:
9. Pisania wiadomości które mogą naruszać dobra osobiste i prywatność innych osób, (dotyczy to również działań pośrednich, takich jak np. linkowanie lub umieszczanie odnośników do stron, na których mają miejsce prywatne „rozgrywki”).
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 17 Maj 2016, 22:18, w całości zmieniany 1 raz
Możesz sOnar przestać? Bo kilka z tych punktów można też śmiało dopisać do drugiej strony (czyli ciebie).
Na razie to zamiast dyskusji o KoTA2, zaczyna się dyskusja "kto jest bardziej epicki (w atakowaniu drugiego)".
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#148 Wysłany: 17 Maj 2016, 22:20
Wracamy do dyskusji o KOTA. Jeśli ktoś nie chce uczestniczyć w dyskusji niech nie zaśmieca tematu.
Proszę o merytorykę, a nie wycieczki osobiste. To jest ostatnie ostrzeżenie, jesli będę widział że znowu zaczyna się pyskówka, zamknę temat.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Chłopaki ja działam. Nie ja jestem prowokatorem i podcinaczem motywacji twórcy. Najgorsze na polskich forach jest to: że trolle są pod ochroną....
Nie mam zamiaru czytać wyraźnie uszypliwych komentarzy tego pacjenta, więc niech się nie wtrynia między przysłowiową wódkę a zakąskę, skoro i tak w to grać nie będzie.
Chcę pracować w spokoju a nie zaglądać tu tylko by jakieś bzdety czytać kogoś kto ma dobro SH3 i jego fanów gdzieś co wyraźnie widać w jego postach i jego uszczypliwości.
Ty Finek nie strasz mnie ostrzeżeniami... bo dobrze wiesz, że mnie takie coś nie tyka. Dwa - nie ja prowokuję jatkę w tym temacie tylko pewien, powiedzmy zagorzały fan DW.
Nie będę pisał już nic w tym temacie. Idę pracować sam. Podziękować możecie wiecie komu, że nie będę Was informował o tym ani konfrontował z Wami tego, co potrzebne mi było bo Wasze rady i pomysły traktowałem jako bardzo cenne.
Odcinam się od forum. Nie chcę się wkurzać i nie wciskaj mi Finek żyda, że dymię bo tak nie jest.
Jeszcze rozważę, czy warto cokolwiek dalej robić. Jak coś Wam zostaje superzaYebisty pepe i DW.
Cześć i bez odbioru zapewniając, że więcej tu nie zajrzę przez parę miesięcy.
(...) i nie wciskaj mi Finek żyda, że dymię bo tak nie jest.
A może przeczytaj sam siebie, dobrze? Bo to, co Jacek wyciął (ta twoja lista uwag) pasuje idealnie do twojego postu.
Więc:
Cytat:
Podziękować możecie wiecie komu, że nie będę Was informował o tym ani konfrontował z Wami tego, co potrzebne mi było bo Wasze rady i pomysły traktowałem jako bardzo cenne.
To pozostaje tylko podziękować, TOBIE. Wiesz, że można ignorować posty (opcja) <po małym teście> i wtedy nie widzisz treści, co pisze dana osoba.
Ale jak chcesz robić szantaż emocjonalny, to szkoda.
Bo to tylko KOCIE może wyjść na złe. Ale skoro to twoja decyzja i ja ją uszanuję.
Temat zamykam, chyba, że chcesz go jednak otworzyć i pisać dalej, to wyślij PW.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum