Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#1 Wysłany: 9 Czerwiec 2016, 20:14
Mnie raczej nie będzie, albo będę późno w nocy.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
ponieważ po atakach zarówno ja jak i Finek oddalilismy się od miejsca akcji uznaliśmy, że tak zakończymy.
Poprawka:
Ponieważ ja spie.... dokonałem taktycznego odwrotu z miejsca akcji, zakończyliśmy
Płynąłem blisko delty, starając się wykryć kogoś... Ale poruszałem się zbyt wolno. I gdy ja pokonałem około 15-20 mil, Pepe pokonał ich prawie 2x więcej. I w konsekwencji pierwsze co wykryłem to torpedy Pepe topiące moją Deltę. Na dodatek jedna z torped zaczęła mnie pingać, więc odpaliłem 2 torpedy (aktywna i pasywna) mniej więcej w kierunku wroga i zrobiłem unik. Niestety, Pepe nie strzelał do mnie. Udało mnie się w miarę namierzyć Pepe, ale był na krańcu mojego zasięgu.
Potem Pepe zaczął się oddalać. Wiedziałem, że wie, gdzie jestem i że ma większy zasięg torped. Dodatkowo musiałem go gonić. Nie. Cushimy podwodnej nie chcę. Pozostało mnie tylko zagonić Pepe pod Olka. Niestety. Pepe wykrył Olka i cały plan spalił na panewce.
Wiedząc, że Pepe wie, gdzie jestem (okazało się, że niezbyt dokładnie) i że ma większy zasięg stwierdziłem, że atak na niego to w obecnej sytuacji proszenie się o utratę okrętu.
Obróciłem okręt tyłem do Pepe, schowałem hydrolokator holowany i oddaliłem się głośno i hałaśliwie.
Zapytałem Pepe o prędkości. Ponieważ byłem szybszy wiedziałem, że nie dopadnie mnie.
Przegraliśmy, ale ocaliłem okręt.
Z ciekawostek:
Kręcę się, ustalając pozycje Delty. Nagle mam 4 namiary na okręty sojusznicze. Dobra... 2x za holowany... To są 2! Pytam, czy jest tu jakiś drugi? Odpowiedź: Nie. W tej okolicy nie ma innej Delty (że blisko mnie). To ja pytam, co jest grane, bo wykryłem jakiegoś Rosjanina... Akułę? I w tej chwili pytanie, czy skręcałem przed chwilą."Tak" odpowiedziałem.... I w tej chwili mnie olśniło, a jednocześnie dostałem odpowiedź "To wykryłeś właśnie sam siebie"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 13 Czerwiec 2016, 15:36
Ciekawe opisy
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum