Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#1 Wysłany: 18 Sierpień 2016, 01:27 Only for tough guys - 2016-08-17
Dzisiaj razem z rentacow zagraliśmy misję Grindlera zmodyfikowaną pod RA1.40 przez Pepe.
Ja na Akuli III osłaniam 2 Delty (jedna opuszczająca rejon bojowy, a druga zajmująca pozycję). rentacow na LA FLT III.
Prędkość Delty i fakt, że z pewnością będzie szybko wykryta, spowodowało, że sam płynąłem dosyć szybko. Chciałem znaleść się na pozycji umożliwiającej kontratak i ochronę boomerów.
Zlokalizowałem nasze Delty
I wytyczyłem kurs. Płynąłem szybko, nawet 20 węzłów, zwalniając co jakiś czas. Udało się dopłynąć do akwenu i wykryć LA w momencie gdy odpalał torpedy.
Odpowiedziałem natychmiast
Niestety był poza zasięgiem. Jedynym efektem, było to że zmusiłem go na manewrów oraz zniechęciłem do dalszych ataków w moim rejonie. Nie wiedział gdzie jestem. Skupił się na drugim okręcie eskortowym Victor III.
który legł na dnie
Ja za to miałem czas by zająć dobrą pozycję.
Niestety rentacow musiał zakończyć grę i nie doszło do ostatecznego starcia. Trudno powiedzieć jaki mógłby być wynik. Aczkolwiek myślę, że byłem w trochę lepszej sytuacji. Gdyż w zasadzie mogłem utrzymywać minimalną prędkość starając się uniknąć wykrycia. Zaś on musiałby przyspieszyć by dogonić odchodzącą Deltę, co dało by mi szansę na dobre celowanie. Kto wie
.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 18 Sierpień 2016, 20:25
sorry, byłem przekonany że to misja Grindlera.
Ale fajnie się grało. Szkoda, że przeciwnik nie pocisnął szybciej tylko skradał się i nie było nam dane wymienić argumentów w bardziej skuteczny sposób.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum