Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#3 Wysłany: 13 Wrzesień 2016, 16:33
No u mnie teraz też wczytał początek i sam musiałem do końca przewinąć. Kiedyś już pamiętam, że mi się początek pokazywał, ale sekundę później sam automatycznie po wczytaniu całości się na koniec przewijał...
Po odświeżeniu strony... SB znowu zniknęło.
Przegląd tematu... Mogę odświeżać w nieskończoność... Nie wyświetla się. Ani tu ani w AA. Można stwierdzić, że w AA sporej ściany tekstu nie wczytał, ale to co wyżej napisałeś nie jest jakoś długą wiadomością. Czyli po prostu przegląd tematu nie działa.
Ostatni nieprzeczytany post (i tu i w AA) tym razem wyświetlił się prawidłowo.
No u mnie teraz też wczytał początek i sam musiałem do końca przewinąć. Kiedyś już pamiętam, że mi się początek pokazywał, ale sekundę później sam automatycznie po wczytaniu całości się na koniec przewijał...
Takie coś pojawia się, gdy on powoli doczytuje. I skacze, gdy doczyta do końca. Gdy mnie net muliło z SB działy się takie same rzeczy. Najwyraźniej on pokazuje pierwszy post, doczytuje do końca i dopiero skacze. Przy dobrym transferze to pewnie chwila, a przy gorszym...
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#5 Wysłany: 13 Wrzesień 2016, 19:39
Tak, wiem. To już mi się kiedyś działo, że przez mniej niż sekundę widziałem pierwszy post, a potem przeskoczył dalej... Ale to była mniej niż sekunda.
Czasem, gdy serwer forum był przeciążony i czekałem około 5-10 sekund na wczytanie strony głównej to SB wczytywał się dłużej, ale gdy go przewijałem też nie widziałem ostatniego postu tylko jakieś środkowe i w efekcie końcowym sam się do końca przewijał po wczytaniu. Ale wtedy widać było wyraźnie u dołu przeglądarki, że coś wczytuje, a tym razem nic... Wczytane wszystko było. A SB siedział twardo na pierwszym poście. Nie przewinął się sam. Tak samo jak informacja po napisaniu posta też sama nie znika.
A niestabilne lub wolne łącze... Test zrobiony chwilkę temu. Powtórzony dwukrotnie z niemal identycznymi wynikami. Światłowód, dalej po kablu, zero zakłóceń, zero problemów, zero zamulania, pełna stabilność. W końcu mam w domu serwer 24h do AtW! postawić, więc internet musi być stabilny i szybki, choć pewnie będzie szybszy [marzy o Google Fiber ].
Tak więc z pewnością to nie łącze.
No a przegląd tematu? Również macie problem z tym?
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#6 Wysłany: 13 Wrzesień 2016, 20:41
Ja nie ma żadnych problemów. Sprawdzone na Firefoxie.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum