Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Ja już nie mogę! Żeby przez siebie samego pójść na dno.... a wszystko przez moją obsługę sterów głębokości, wczoraj jak zaczołem pikować w dół to już nie zdążyłem mojego op wyciągnąć do góry no i dowiedziałem się ile wynosi jego max dopuszczalne zanurzenie, kilka sekund i to w momencie jak miałem już jedną korwetę na koncie. Innym razem odbiłem się od dna jak jakaś piłeczka kauczukowa. Człowiek uczy się na błędach tylko ciekawe jak w moim przypadku długo....
Imię: Robert
#4 Wysłany: 29 Wrzesień 2006, 13:08
Od czegoś trzeba zacząć pływanie na subie.Przypominam sobie swoje początki ile to razy pukałem w dno z myślą może ktoś otworzy, ile razy nagle ciśnienie tak skoczyło że sub dostał zawału.
Dla przypomnienia jeśli idziesz w dół lub w górę a zajołeś się inną czynnościa na subie np nasłuchen na sonarze
!! STERY GŁĘBOKOŚCI DAJ NA ZERO !!
Kiedy zostaniesz zaskoczony przez głębokość na jakiej się znalazłeś wykorzystaj też manewrowanie prędkością
JEŚLI MASZ CZAS NA REAKCJĘ ZMNIEJSZ PRĘDKOŚĆ DO MINIMUM !!!
W SYTUACJI KRYTYCZNEJ WYDAJ KOMENDE SILNIKI STOP !!!
W JEDNYM JAK I DRUGIM PRZYPADKU STERY GŁĘBOKOŚCI WYCHYL NA MAXA W PRZECIWNYM KIERUNKU !!!
ADEKWATNIE DO SYTUACJI KTÓRA CIĘ ZASKOCZYŁA ZANURZENIE LUB WYNURZENIE .
Szasowaie balastu pozbawia cię cennego powietrza a to może się zemscić.
Powodzenia
Ostatnio zmieniony przez PL_Stett 29 Wrzesień 2006, 13:14, w całości zmieniany 2 razy
Dzięki za rady. Niestety w kilku moich sytuacjach cała wstecz była posłana za późno... A wolałem nie sprawdzać maksymalnego zanurzenia.... No, ale na 17% sprężonego zatopiłem 25k
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum