Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#1 Wysłany: 16 Sierpień 2016, 00:58 HX-84 AMBUSH
HX-84 AMBUSH
Cytat:
TIME OF WOLFPACKS HAS RETURNED. CONVOY HX-84 IS HEADING TO LIVERPOOL. WARSAW PACT NAVY HAS PREPARED AN AMBUSH. NOBODY KNOWS HOW MANY SUBMARINES WILL ATACK. US NAVY HAS BEEN ASKED FOR SUPPORT IN THE DEFENCE.
---
edit 2016-08-17 - zmieniona wersję pliku misji (dodatkowe komunikaty radiowe)
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 17 Sierpień 2016, 15:24, w całości zmieniany 3 razy
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 16 Sierpień 2016, 15:40
A więc mój pierwszy samodzielny scenariusz gotowy. Może nie ma w nim skomplikowanych zapisów, ale starałem się by miał klimat.
Hipotetyczna sytuacja, gdyby Zimna Wojna przerodziła się w otwarty konflikt między wschodem, a zachodem.
Pływamy na 4 platformach:
Po stronie NATO:
1) Fregata OH Perry
2) Okręt podwodny klasy Sturgeon
Zadanie - nie dopuścić do zatopienia frachtowców --> zatopić wrogie suby.
Po stronie Układu Warszawskiego
3) Okręt podwodny klasy Victor I
4) Okręt podwodny klasy Alfa
Zadaniem Victorów jest atak na konwój. Ze względu na słabe uzbrojenie ASW, wymagają wsparcia okrętu klasy Alfa. Alfa musi wytropić i zatopić wrogie okręty podwodne, by nie mogły zareagować i zaatakować Victory.
Mam nadzieję, że uda się zorganizować jakąś sesję i rozegrać tę bitwę. Starałem się by AI w miarę dobrze działała. Więc jak ktoś ma ochotę może tę misję rozegrać także w trybie single.
#4 Wysłany: 17 Sierpień 2016, 13:05
Spoko, drugą fregatę zawsze można dodać. Chociaż obawiam się, że taki tandem zmiecie Victory dosyć szybko. Chociaż kto wie.
i biorąc pod uwagę komentarz Pepe, wprowadziłem następujące zmiany:
1) Victory I zostały zamienione na Victory II
2) Okręt prowadzący konwój Areligh Burke, został zamieniony na niszczyciel klasy Spruance (bez śmigłowców)
3) Wyłączyłem EMCON prowadzącego konwój
4) Wprowadziłem wsparcie powietrzne dla strony Układu Warszawskiego. Jeśli zaczną przegrywać pojawią się Tu-22 Backfire, by wspomóc atak na konwój.
Mam nadzieję, że tym razem nie przesadziłem z balansem na stronę CCCP.
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 1 Październik 2016, 21:39, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum