Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 4 Październik 2006, 15:36 Jak poprawić działanie p-lotek?
Witam wszystkich
Mam pytanko jak zrobic zeby mozna bylo korzystac z Dziala i dzialek PLOT podczas burzy.
Kiedys byl taki watek ale nie moge go znalesc jak byscie mogli to przypomniec
_________________ Pozdrawiam
Bako
Ostatnio zmieniony przez Boolo 9 Październik 2006, 19:09, w całości zmieniany 1 raz
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#3 Wysłany: 4 Październik 2006, 15:53
PANOWIE...... nie robcie tutaj przedszkola takie BYKI????? Zal sie patrzy
A traz odnosnie pytania BURZA via SZTORM?? Jesli tak to nie ma takiej mozliwosci
Dzieki przepraszam za ta burze jak najbardziej chodzilo o SZTORM
[ Dodano: 4 Październik 2006, 16:46 ]
Szukajcie a znajdziecie i znalazlem cos takiego i to dziala. Wystarczy wejsc do katalogu glownego SHIII w folder data nastepnie w Submarine otworzyc pokolei karzdy folder okrentow, za pomoca notatnika otworzyc plik CFG i podnienic zapis na taki :
StormConditions=99,1;max wind speed [m/s], max rain intensity [0,1]
Cóż. Może i zadziała... Ale to oszukiwanie programu. Tak samo można wpisać zwiększenie szybkości torped w multiplayerze w SH2 i potem mieć co strzał, to trafiony..., bo torpeda w sekudnę pokona 20 mil....
Ale chyba nie o to chodzi?
Zresztą. Wrzuć widok zewnętrzy i spójrz na to działo podczas burzy... Chciałbyś tam się znaleźć? Ja nie... Obejrzyj film Okręt. Jak tam podczas sztormu ledwo utrzymywali sie na mostku, a co dopiero mówić o dziale pokładowym....
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#6 Wysłany: 5 Październik 2006, 12:36
Cytat:
Zresztą. Wrzuć widok zewnętrzy i spójrz na to działo podczas burzy... Chciałbyś tam się znaleźć? Ja nie... Obejrzyj film Okręt. Jak tam podczas sztormu ledwo utrzymywali sie na mostku, a co dopiero mówić o dziale pokładowym....
swięte słowa Panie Kolego jak ktos gra na wysokim poziomie realizmu to nie ma sensu zmiac ustawienia dziala pokladowego ale co innego plot-ki ale czy dalo by sie ustawic by dzialka plot byly dostepne do powiedzmy 12 (wiatr o sile 12) bo czesto jest tak ze woda zalewa poklad ale kiosk jest suchy ale zaloga jakos nie garnie sie do dzialek
Do p-lotek sie zgodzę... Ale po co? Przecież (chyba) przy pogodzie, gdzie nie można p-lotek używać nie ma też samolotów?
Cyba, ze się mylę, to pełne poparcie...
Imię: Adam Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Lut 2006 Posty: 78 Skąd: Żory
#8 Wysłany: 5 Październik 2006, 15:15
Z tego co pamiętam atakowały mnie samoloty w taką pogodę gdy nie mogłem użyć działek p-lot. A niebo bezchmurne - tylko fala wysoka - jednak nie na tyle aby uniemożliwić korzystanie z działek
Imię: Marcin Pomógł: 6 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Gru 2005 Posty: 250 Skąd: Andrespol/Łódź
#9 Wysłany: 5 Październik 2006, 15:25
fakt, trochę większa fala i od razu mamy w grze sztorm, też tak parę razy miałem, słoneczko świeci, mam VIIC, na kiosku same plotki, dostaję komunikat o wrogim samolociku, chce załogą obstawić działka a tu kicha, mam SZTORM i trzeba zwiewać w głębiny, choć normalnie chłopaki by kropili do Angolów jak do kaczek.
Oki zgadzam sie wiec tytul powinien brzmiec tak :
Uzywanie dziala pokladoewgo i dzialek przeciw lotniczych gdy jest duza fala lub sztorm
Czy teraz jest poprawnie jesli tak to i ja jestem zadowolony.
Co do strzelania przy troche wiekszych falach, AOTD Modpack o troche ta granica "strzelania" powieksza, ale nie jest to az tak wiele. Ale warto zainstalowac.
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#17 Wysłany: 7 Październik 2006, 13:43
Witam panów i mam taką prośbę do osób mających problemy z ortografią, przepuszczajcie tekst przez edytora tekstów np. Worda ON SAM POPRAWI PISOWNIE !! i dopiero później wklejajcie go do postów na ogólnodostępnym forum. tak będzie ładnie i przyjemniej tym, którzy go czytają.
pozdrawiam
I to z jeszcze jednego powodu
1. Poprawiając błędy może coś zapamiętacie i następnym razem napiszecie poprawnie
2. Czytając uczymi się ortografii. A jak ktoś przeczyta błędy w postach, efekt może być odwrotny
3. NIektórych "boli" jak widzą błędy ortograficzne.
4. itd....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum