Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Razem z kolegami Moskalami zagraliśmy scenariusz autorstwa Cpt. Kyte: Hunt for Rabbit.
Celem jest ochrona grupy złożonej z 2 desantowców i tankowca. Zadaniem US jest zatopienie tej grupy. Tym razem grałem rolę królika.
Czekając na wiadomość, załadowałem sprężone powietrze. Rozkazy nadeszły wkrótce. Informacja mówiła, że konwój będzie płynął z południowych wysp na północ. Zastanawiałem się którędy popłynie i postawiłem na cieśninę pomiędzy dwiema wysepkami.
Zszedłem pod warstwę i przyspieszyłem. Niestety wszystko wykonywałem zbyt głośno i zostałem wykryty przez Iła. Atakowany starałem się zwiać. Udawała się przez dłuższą chwilę. Niestety dobra passa nie trwa wiecznie i oberwałem torpedą.
Nakazałem wynurzeni awaryjne i wykonanie manewru Olka. Załoga już czekała z ręcznymi wyrzutniami. Szybko namierzyłem cel i Iłek (EGIPOP) został zestrzelony.
Niestety Kyte przyładował mi Silexem i moje Los Angeles poszło na dno.
Szybka, fajna zabawna misja.
A tak wyglądała sytuacja na sam koniec:
Miałem rację, grupa szła dokładnie tak jak przewidziałem.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 25 Październik 2016, 13:27
Bo.manewr olka trza umieć :-P
#3 Wysłany: 25 Październik 2016, 16:11
Jak dla mnie to "manewr Olka" był wykonany perfekcyjnie - zestrzelenie wroga i w niedługim czasie pójście samemu na dno
Swoja drogą ten "manewr to wcale nie żadna nowość bo był już wykonywany 10 lat temu przez różnych graczy.
Prędzej bym nazwał "Manewrem Olka" zestrzeliwanie z kiosku okrętu podwodnego rakiet manewrujących i przeciw okrętowych - to zobaczyłem dopiero u Ciebie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum