Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jest możliwość... Ale to musiałby być ręczny system... Gramy w marynarza i zwyciezca z Subów pierwszy wybiera okręt....
Tylko, że trzebaby było, aby szybko podawać numery... Nie to, ze 4 podało, a 5 sub liczy, liczym, liczy i podaje cyferkę, co mu odpowiada.... Np.
Host: Uwaga! Teraz! (i 5 sekund na podanie liczby)
Ale to wprowadzi za dużo zamieszania...Chyba, że w sztuczny sposó zwiększyć szanse innych np. przez wyposażenie tego Suba w najsłabsze torpedy (chyba II były najgorsze, nie?) , a pozostałych w Fat'y i TV.... Lub jakoś sztucznie tą awaryjność zrobić (bo poprawnie pewnie się nie da).... Np, że każde uszkodzenie silnika = KIA Liczony/Zabity w akcji?.... Może zmniejszenie wytrzymałosci, że utrata 10% kadłuba to trup?
Ale ja też jestem negatywnie nastawiony... Już XXI budzi duże kontrowersje (w Azorach brakuje kompów DD do pomocy, a walka 2vs2 , gdzie Suby wezmą XXI, ma jakiś sesn?)
[ Dodano: 30 Październik 2006, 19:20 ]
Oho.. Adamus się wtrącił... Ale mam pomysł... Otóż przed wejściem Subów do gry Suby grają w marynarza... Potem host zaczyna liczyć suby od góry i pierwszemu graczowi na subach przydziela okręt równy wylosowanej liczbie (jak skończ się lista zaczyna od góry) potem drugiemu to samo, pomijając wylosowanego suba
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#22 Wysłany: 30 Październik 2006, 19:33
Typ XVIII mial miec docelowo 6 WT i 23 torpedy w zapasie niestety z braku modelu tego OP trzeba wykorzystac to co jest czyli model innego OP. ADAMUS tak i tak z ruszeniem misji sa problemy bo nie raz czekamy okolo nieraz 40 minut takze komplikowanie z wyborem jednostek jest moim zdaniem bez sensu. Tak i tak na HOSTA sa nalozone rozne obowiazku a kazdy wiecej komplikuje coraz bardziej start misji. W tej chwili w nowym pakiecie znajdzie sie tylko jedna misja tego typu i traktowac ja trzeba jako ciekawostke. Zreszta panowie co wiecej mowic XXI i XXIII tez NIGDY nie braly dzilan wojennych to co tez je WYCOFAMY?? Zobaczcie na statystyki z tymi okretami bardzo czesto DOWODCA tonie zanim odpali torpede, zobaczymy co bedzie sie dzialo nie panikujmy jesli bedzie przesadzona wycofa sie ja calkowicie i FINITO
Ale wyścig do upragnionego suba, czy to ma sens? Chyba, że ustalić jakąś kolejność... Może od dołu tabeli rankingowej? Wiesz, ci co są na dole wybierają wpierw jednostki... Wtedy będą mieli trochę większe szanse na skok w tabeli?
Przemo zgadza się typ XVIII miał docelowo posiadac 6 WT i w zapasie 23 torpedy, ale on nigdy niezszedł chyba z deski kreślarskiej ! (no chyba że się myle)
A okręty typu XXIII brału udział w działaniach wojennych i są nawet udkumentowane zatopienia statków przeciwnika przez jednostki tego typu. chyba podobnie było z typem XXI.
A jeśli chodzi o wprowadzenie tych jednostek do gry to jestem za ale niech będzie jak najbardzej historycznie.
[ Dodano: 30 Październik 2006, 19:44 ]
Poniżej zdjęcie typu XVII
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum