Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
-Moja kolej? Tak mu się spieszy z nakresami? Ale niewiele na nich jest, przecież nie atakowaliśmy wroga. Poza tym, pan chyba jeszcze nie napisał raportu, skipper, a ja je przecież do raportu dołączam.
-I dlatego mam dowódcy już teraz nanieść nakres? Mogę go nanieść.. Ale tylko szkicowałem go do czasu, aż pan nakazał oddalić się. Dalej nie było potrzeby.
Teraz to Hardy liczył wypłatę, gdy na okręt wrócił Jim. Zapukał do kabiny kapitana i zapytał wyraźnie wyczerpany.
-Skipper. Może mnie pan powiedzieć, dlaczego my nie zaatakowaliśmy tych niszczycieli? Chyba trzeba było ustalić wspólny front, bo nie wiem, czy dobrze odpowiedziałem.
Jim podrapał się po głowie:
-No to nie wiem, o co chodziło dowódcy. To samo mu powiedziałem. Pominąłem tylko, że torpedy zostawiają ślady. Ale, że mało wartościowy cel, który za dnia ciężko było podejść.
Skipper. Dowódca żądał, że szybko chce dostać raport... i chyba nie był zadowolony.
Jim obrócił się, jakby sprawdzał, czy dowódca nie stoi za nim i powiedział:
-Akurat wyglądał, jakby chciał... ale może ochłonie i będzie dobrze. Skipper. To ja wezmę się do pracy - powiedział zgłaszając chęć odejścia
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#132 Wysłany: 3 Czerwiec 2017, 15:01
8 III 1943
Wyjście w morze
11 III 1943
Kierujemy się na przechwycenie wrogiej grupy.
W związku z uszkodzeniem lotniskowca Kaga kierujemy się w stronę uciekających lotniskowców, zostawiając Kage dla lotnictwa.
12 III 1943
Wykryto Samolot. Udana ucieczka pod wodę.
Wykryto okręt podwodny
Wykonano zanurzenie alarmowe.
13 III 1943
Rozpoczynamy powrót do EC 09
15 III 1943
Wykryto wrogą grupę
W związku z dużą prędkością grupy oraz z małą wartością celu. Wykryto same Niszczyciele. Po nadaniu wiadomości o pozycji wrogiej grupy oddaliliśmy się.
21 III 1943
Rozpoczęto powrót do bazy.
23 III 1943
Spotkaliśmy się z Niszczycielem który miał wprowadzić nas do bazy.
Otrzymaliśmy propozycje ostrzelania pozycji japońskich (efekty nie widoczne z pokładu okrętu o efekty pytać załogę samolotu obserwacyjnego)
24 III 1943
Powrót do Bazy
-"Otrzymaliśmy propozycje ostrzelania pozycji japońskich" - Percifield głośno czytał fragment raportu, po czym podniósł wzrok na Hardego i zapytał - A kto jak można wiedzieć wam coś takiego proponował?
-Komandorze podporuczniku Hardy. Nie mówię, że zgody nie było... ale raczej chodzi o podkreślanie w raporcie, że to nie wasz pomysł.... i oddawanie całych zasług i win dowódcy niszczyciela. W zasadzie to w ciągu waszego roku działań bojowych, ile zatopiliście statków wroga?
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#136 Wysłany: 3 Czerwiec 2017, 20:13
Nic nie spotkaliśmy prócz grupy niszczycieli więc nic nie zatopiliśmy.
Co do zasług i win, dowódca niszczyciela sam zaproponował taką opcję, więc jeśli są jakieś winy przyjmę je na równi z dowódcą niszczyciela, nie napiszę że była to moja propozycja, bo to będzie się rozmijać ze stanem faktycznym, oraz z raportem dowódcy niszczyciela.
#140 Wysłany: 3 Czerwiec 2017, 21:02
Ja wykonuje swoją pracę, która polega na dowodzeniu okrętem podwodnym, nie na liczeniu zatopień, nie ważne czy było ich mało czy nie, napewno było by ich więcej jak by torpedy działały jak należy, oraz jak bym spotkał więcej jednostek robię wszystko co uważam za słuszne aby przede wszystkim nie stracić ludzi, dopiero potem myślę o zabijaniu innych. Jeśli chce pan do czegoś przejść proszę niech pan przejdzie, a jak nie to niech pan da mi przejrzeć raporty podliczyć ilość zatopionych jednostek.
Ostatnio zmieniony przez PL_olek0849 3 Czerwiec 2017, 21:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum