Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Robert
#1 Wysłany: 28 Czerwiec 2017, 22:05 Problem z torpedami
Na początek chcę napisać że jestem swierzakiem w sh3 I grę posiadam aż 6 dni i powoli przechodzę akademię.Stanalem na treningu i egzaminie z torpedami.Z racji tego że nie potrafię jeszcze ręcznie ustawiać koordynację wrogich celów na morzu szukam łatwiejszej alternatywny , chodzi mi o :
Automatycznie wystrzeliwane torped i koordynację celu.Cos na podobiznę jak było z działem przeciwlotniczy i oficerem czyli że ustawiam aby strzelał do najbliższych celów i tyle.Nie wiem jak to zrobić z torpedami i proszę aby ktoś mi to na początek to rozpisał "łopatologicznie" wiem że zapewne to proscizna ale nie mogę tego ogarnąć
Jak masz "automatyczne" celowanie, to tylko najeżdżasz peryskopem na cel. (możesz dodatkowo "zalogowac cel", aby peryskop sam śledził cel.
Pod celem pojawi się trójkącik, a obok w notatniku pojawią się dane o celu.
Trójkącik oznacza kolorem, jak dobre jest to ustawienie. Jak jest zielony, to znaczy, że masz dobrą trajektorię.
Zasadniczo wtedy musisz:
a) zaznaczyć cel
b) ustawić się najlepiej tak, aby wróg był burta do ciebie i najlepiej na namiarze 330-30 (dla dziobowych) lub 150-210 (dla rufowych)
c) odpalasz torpedy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum