POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Sesja piątkowa - OPERATION ANGRBODA 89
Autor Wiadomość
PL_Cmd_Jacek 
Viceadmiral

Kraj:
poland

Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#1  Wysłany: 23 Wrzesień 2017, 00:58   Sesja piątkowa - OPERATION ANGRBODA 89

Zagraliśmy nowy, jeszcze projektowany, scenariusz przygotowany przez Pepe. Ekipa się zebrała.

i maczugi poszły w ruch.

Pepe na Iłku wykonał rozpoznanie lotnicze, i zrzucił boje. Niestety został dosyć szybko zestrzelony przez SAM. Mnie udało się wykryć dwie wrogie fregaty, niestety nie za dobrze moja załoga radziła sobie z okreslaniem pozycji. Więc dosyć długo trwało zanim byłem pewien gdzie jest przeciwnik.

W międzyczasie Gooferus oberwał zmasowanym atakiem SM-1 i poszedł na dno. Ja zaś w odpowiedzi posłałem 4 Silexy na Grindlera, niszcząc jego okręt. Chwilę potem Erik poszedł na dno zniszczony przez helikoptery naszej grupy bojowej.

Rozpocząłem poszukiwanie wrogi okrętów podwodnych.

Dzięki bojom zrzuconym wcześniej przez Pepe, wykryłem i zaatakowałem Los Angeles - poszło na dno od Silexa i poprawki z heli.

Pozostał Rubis. Gdzie on się :cenzura: ukrywa ???? Na szczęście :bokser: wystrzelił torpedy, co dało mi ogólne pojęcie, gdzie wysłać mój hejhopter. Po pewnym czasie sonoboją wykryłem danio i zaatakowałem tandem Silex + rybka ze śmigła.

Bardzo udana i satysfakcjonująca dla mnie gra.

Co ważne nikogo nie wyrzuciło z gry, może wreszcie stabilność została poprawiona. Zobaczymy.

Dzięki za grę i do następnego :piwko: .
ściana i tak zawsze swoje wie"

PL_Gooferus 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Rafał
Ulubiona Gra: Dw , sh3 , rbr , rfactor :)

#2  Wysłany: 23 Wrzesień 2017, 08:50   

Fajna misja na piątkowy wieczór 9 miejsc 10 graczy i zonk ale Pepe odpalił multistation i dwóch kolegów grało na jednym okręcie :kroliczek: Pepe ginie ja też , zostaje Jacek , koledzy na multistation i Anne bonny która już zdążyła załatwić pilboxy . Jacek topi Grinda , dalej szło z górki . Dziękuje wszystkim za dobrą grę w piątkowy wieczór :szpaner: do następnego patrolu :piwko:
Ostatnio zmieniony przez PL_Gooferus 23 Wrzesień 2017, 08:55, w całości zmieniany 2 razy  

danio25 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Daniel
Ulubiona Gra: SH3

#3  Wysłany: 23 Wrzesień 2017, 13:47   

Gra była bardzo fajna i ciekawa, tak samo ciekawe doświadczenie granie z grindlerem, który dokładnie nas porozstawiał i wiedział jak podejść do tego scenariusza.

Patrząc na moją grę, to mniej więcej cel był taki, by podejść w dogodne miejsce, gdzie będzie desantowała się grupa i coś tam podziałać, sprawa o wiele bardzo się skomplikowała, jak wszystkie nasze fregaty zostały zatopione, tak jak pośrednio czuło się zabezpieczenie z powietrza, to sytuacja zmieniła się o 180 stopni, posiadaliśmy jeszcze w obwodzie phoenixa, jednak był problem by z nim się porozumieć, chyba nie odczytywał chatu, a na discordzie podobnie. Następnie pisał do mnie grindler, by spróbować zatopić Jacka, a następną rzeczą pewnie desant, gdyż w tym wypadku zadanie było by o wiele bardziej ułatwione

No i tutaj chyba te zdjęcie wszystko wyjaśnia, jak dużo trzeba się nauczyć ;p wziąłem na poprawkę, że to co dostałem od grindlera jest 100% pewniakiem i niestety się przejechałem, w tym czasie Jacek mniej więcej wiedział, gdzie mogę się znajdować i już działał w celu by mnie zatopić.. o czym nie pomyślałem, to mogłem po prostu diametralnie zmienić pozycję po wystrzeleniu torped, a tego nie zrobiłem, a tak może była szansa by jeszcze coś zrobić. Prawdopodobnie jeśli na moim miejscu siedział by ogarnięty gracz, pewnie zrobił by więcej, jednak i tak się cieszę, bo grało się bardzo fajnie ;)

"...Nie ważne jest same zwycięstwo, ważne, że przeciwnik poniósł klęskę..."

Odpowiedz do tematu