Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 14 Listopad 2006, 12:57 Która flotylla najlepsza?
Tak sobie płynę 14 patrol, a człowiekowi z nudów między wachtami przychodzą różne głupie myśli… Tak sobie kombinuję, że może po powrocie do bazy poproszę o zmianę przydziału. Jak z waszych doświadczeń wynika: która flotylla jest najciekawsza pod względem urozmaicenia misji, bazy itd. Aha, zapomniałem dodać mam połowę 1942 r., 1 Flotylla, baza Brest.
P.S. Nie wiem, może wątek ten pojawiał się na tym forum, ale ostatnio coś za dużo szukam po necie, a za mało pływam, więc postanowiłem po prostu zapytać.
Od Flotylli zależy mniejwięcej rejon w którym twój okręt będzie operował. Wiadomo że np. w bazach z Norwegii to głównie powinieneś atakować konwoje arktyczne (PQ), a bazy na wschodnim wybrzeży okupowanej Francji głównie wysyłały U-Boot-y na Atlantyk i ku brzegom USA. To jakby połowa a drugą dopełnia typ U-Boot-a którym dowodzisz, jeśli VII to wiadomo że dalekich patroli nie będziesz miał, a jak chcesz aby dowództwo wysyłało cię w rejony karaibów ect. to musisz pływać na IX.
To tyle z mojej strony, może ktoś jeszcze coś dopisze, bo szczerze to ja kampanii jeszcze do końca nie rozegrałęm (skupiam się głównie na grach w multi).
[ Dodano: 14 Listopad 2006, 17:12 ]
Aha i od wyboru Bazy zależy też jakie okręty będziesz miał do dyspozycji. Bo np. pod koniec wojny gdy pojawi się typ XXI nie wkażdej bazie będzie on dostępny.
Też niektóre modernizacje są dostępne w różnych bazach (takie odniosłem wrażenie), a przynajmniej w innych pojawiają się z opóźnieniem...
I flotylla to II i VII
VII to VII (ale jednej wersji chyba nie mają) i IX
(to są te dwie początkowe)
Ta w La Spitza korzysta z VII
A Norwesja używa VII i jako jedna z niewielu posiada potem XXI
Ja tam radzę zaczynać w I flotylli (jak zaczynasz w '39), bo dłubanką po prostu trzeba popływać choć kilka patroli....
Oj, chyba jednak zostanę przy mojej 1 Flotylli. Właśnie w kwadracie BF19 spotkałem, lotniskowiec eskortowy w asyście 5 niszczycieli. Szli ostro kursem prostopadłym, więc strzelałem 2xT1 z 7 tys.m, a potem „na chama” z niecałych 5 tys. 2xT3 już z eskortą nad głową. Oczywiście bez skutku, a do tego zrobiło się dramatycznie dla mnie. Najpierw we trzech, a potem we dwóch eskorta zaczęła mnie nieźle obijać. Schowałem się poniżej 100 m, wabie, uniki, pełna cisza na okręcie i ciągle nic… cały czas walą. Nagle jakieś huki, eksplozje i cisza. Wychodzę na peryskopową, a tu Bismarck w asyście jakiegoś niszczyciela typ 34… Chłopaki jeszcze popłynęli trochę ze mną, bym się chyba nie czuł samotny podczas naprawy kiosku, a potem depli i już ich nie było. Ale jaja, angolski lotniskowiec i 5 niszczycieli - prawie jak jakiś Skagerrak...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum