Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Na razie zebrano "tylko" prawie 600 000 GBP na około 65 000 wymaganych
Zapowiada się ciekawa gra dla 4 osób (z opcją na mniej) i fajnymi akcjami... w tym z możliwością włączenia w aplikacji miernika hałasu... więc jak graczy tropić będzie niszczyciel, lepiej, aby nie krzyczeć i wyłączyć komórki:
https://www.youtube.com/watch?v=bLrXRef3HVU
Do tego zapowiada się ciekawy podział ról...
Kapitana - dowodzącego i pilnującego morale na okręcie
pierwszego oficera - wykonującego rozkazy kapitana na dołączonej aplikacji i informującego o sytuacjach... Ale i on jako gracz obsługuje hydrofon i apteczkę.
Głównego inżyniera... dbającego o stan okrętu, obsługującego maszynownię i naprawiającego uszkodzenia... w tym puzzle na czas, gdy mamy uszkodzenie kadłuba
i najciekawsza dla mnie, bo nie spotykana w planszówkach... rola nawigatora... który zarówno wytycza kurs na mapie (w uproszczony sposób, zakładając że ziemia jest płaska), nanosi go na mapę, zarządza planszą sytuacyjną, jak i zajmuje się.... zarządzaniem kuchnią To rola dla mnie
Gra spodziewana jest na przełomie roku, bo na pewno wyjdzie 900% fundowania?
What is more, each of these will be thematically suited to both maps we are going to have in the game: The North Sea and the Atlantic. Yes, you got that right: we will be adding a map of the Atlantic to fulfill all your convoy battle desires, yet this will happen only if we meet the fourth and final social goal:
This social goal will be unlocked if we collect a total of 300 Facebook shares, Twitter retweets and Instagram likes of the following posts:
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 14 Luty 2018, 13:19
Wygląda ciekawie. Oglądałem wcześniej filmiki o tej grze. Zobaczymy. Połączenie planszówki z aplikacją.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum