Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Wiem ze pewnie wszyscy już to bardzo dobrze znają ale mogą być i tacy którzy przygodę z Dw dopiero zaczają
Oto kilka rzeczy które mam zwykle przed oczami jak gram misje .
Najczęściej używaną karta dla mnie jest ustawienie torped. nie wszystkich używamy ale jak przyjdzie jakaś czarna dziura w pamięci to się przydaje. Niektóre wartości czasem odbiegają i skraca się zasięg ale jest to choć w przybliżeniu można określić jak daleko nasza rybka popłynie.
Jak to w czasie walki jest wszyscy dobrze wiemy nie ma czasu na pierdoły wiec ułatwiłam sobie zadanie "kolorując" najważniejsze wartości.
Kolorem zielonym zaznaczyłam sobie torpedy kierowanie po kablu, czyli te którymi możemy sterować.
Kolor żółty :
S1- minimalna i maksymalna wartość ustawień torped AKTYWNYCH czyli takie które przeciwnik słyszy jak go szukają
Ja zwykle ustawiam sobie o 5 mniej niż wartość maksymalna bo gdy złapie cel do przyspiesza i w tedy wiem ze jakiś nieszczęśnik pójdzie na dno.
NP. Mój ulubiony ADCAP ustawiam zwykle na 50, bo gdy złapie cel to przyspieszy do 55.
Żółtym kolorem zaznaczyłam również maksymalny zasięg torped aktywnych,
niestety to się zmienia w zależności jak prędko zostanie aktywowana.
Kolor niebieski:
S2 -zaznaczyłam prędkość oraz zasięg torped PASYWNYCH czyli tych których przeciwnik nie słyszy.
Tak samo jak w przypadku torped aktywnych zmniejszam prędkość aby wiedzieć kiedy namierzy cel.
_________________ Bycie szczerym możne nie da Ci zbyt wielu przyjaciół, ale zawsze da Ci tych prawdziwych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum