Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Cien Malty
U-Booty: VIIB (1942) lub VIIC (1942)
Czas misji: 1h 45min
Zaloga: zawodowcy (regular)
12 VIII 1942 g 05:15
Pogoda: srednie zachmurzenie, lekka mgla
--- TŁO HISTORYCZNE ---
9 sierpnia z Giblartaru wyplywa niezwykle cenny konwoj na Malte. Od jego powodzenia zalezy byc albo nie byc wyspy. Obie strony zdaja sobie z tego doskonale sprawe. 11 VIII 1942 zaczyna sie jedna z najbardziej zazartych walk konwojowych w historii WWII.
--- ODPRAWA ---
Do wszystkich jednostek na Morzu Srodziemnym. Zauwazono brytyjski konwoj na wysokosci Bizerte. Za wszelka cene przechwycic i zadac maksymalne straty.
Z dedykacja dla calego PS i W.A.R.D.C
PL_tes
v.2.1
08/01/2010
W patrolu udział wzięli:
PL_Cmd_Jacek - KIA
PL_CMDR Blue R - KIA • Fiji Class "HMS Manchester" - 9 400
---------------------------------------------------
Razem: 9 400 BRT
CMDR Rudzik - DISC KIA nieliczony
Lotnictwo - STAN NIEZNANY • Średni Frachtowiec - ok 5 400
---------------------------------------------------
Razem: 5 400 BRT
To było szybkie. Wylatuje Rudzik, Jacka nie ma. Wykrywa go eskorta, atakuję krążowniki... i wpadam na DD w pobliżu Jacka... Za wczesny unik, dostałem bombę i prawie natychmiastowa śmierć. Jacuś walczył ciut dłużej...
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 4 Listopad 2018, 20:27
To prawda szybka piłka. Niestety dostałem telefon z pracy
i musiałem .
Dobra - wróciłem do kompa, a tu ping ping i bum bum.
Unik zejście w głębiny. Wydawało mi się, że się uda. Niestety, gdy już mi się wydawało że będzie ok. Dostałem bombkę w rufę. Nie udało się już tego wyjść.
dzięki za grę
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#3 Wysłany: 5 Listopad 2018, 12:16
Jacek, czy byles na "cichym biegu" podczas napraw - brak kluczyka przy ekipie naprawczej?
Btw. Pakuj oficerow do zalanych przedzialow, a mechanikow tam gdzie nie ma ekipy naprawczej. Zawsze dodatkowe spowalniane zalania do czasu przybycia ekipy remotowej. Jak masz naped to 3 zalane przedzialy da sie odratowac.
Chyba miał też niesprawne silniki, bo nie widziałem obrotu śrub (ale to może być tylko kwestia grafiki). A szkoda, bo przy pochyleniu 45 stopni na rufę, to napęd zyskałby na czasie...
Ja czasu na reakcję nie miałem. Bum! Rozbity przedział, szybkie zdjęcie, ekran śmierci
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 5 Listopad 2018, 20:30
w sumie to nie wiem teraz, przełączałem się pomiędzy cichym napędem a standardowym. Wyszło jak wyszło.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum