Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Dla sprostowania to za 1 razem wszystko zaciągnąłem z neta tzn. grę i ulepszenia (jakieś 5lat temu) i działało. Jakieś 6miesięcy temu spróbowałem znów zaciągnąć wszystko z neta i gra się wysypywała podczas ładowania 1 misji. Ostatnio stwierdziłem, że fajnie będzie w coś pograć i wrócić pod wodę, więc zakupiłem tydzień temu płytkę. Mam win7 professional
Ostatnio zmieniony przez shark84 17 Styczeń 2019, 07:47, w całości zmieniany 3 razy
Na Win7 Sh3 śmiga bez problemów, więc zacznijmy od podstaw.
Po instalacji gry i DirectX (czystej, bez dodatków), gdy próbujesz uruchomić grę, to co się dzieje?
Pytanie: Dobrze kojarzę, że to ta wersja gry, co zaczyna się od Piotra Fronczewskiego gratulującego zakup Kolekcji Klasyki? (w folderze gry są dwa pliki SH3.exe i _SH3.exe)
Miałem mały problem, bo mi padł cd-rom i musiałem przytargać 2 kompa z piwnicy i zamienić stację, ale już wszystko ok. Zainstalowałem grę i directX, tak jak napisałeś gra zaczyna się od słów Piotra a w folderze są te 2 pliki co wymieniłeś. Nie włączałem żadnej misji, bo kiedyś czytałem, że później gra może się wysypywać.
Co teraz zainstalować i z jakiego źródła?
Sprawdź misję, czy odpali się. Jak odpali, to będziesz mieć pewność, że działa okej.
A zawsze możesz potem przeinstalować na nowo *
Bo klucz, to znaleźć CO wywala grę... A jak będziemy mieli, CO, to potem można instalować to, co na pewno działa w ciemno.
No, ale teraz można wgrać GWX (jest np. u nas w downloadzie) i też sprawdzić, czy nie wykrzaczy się.
No i później spolszczenie olamagato (a tego to w sumie nigdy nie wiedziałem, skąd pobrać)
*Mały trick z SH3.
Grę można SKOPIOWAĆ (tzn. folder z grą), a gra i tak będzie działać.
Więc możesz skopiować zainstalowaną grę i na kopii sprawdzić, czy działa. Działa? To instalujesz dalej, kopiujesz znów i znów na kopii sprawdzasz, czy działa.
A więc zrobiłem jeszcze inaczej. Szukając różnych tematów na tej stronce napotkałem na temat http://forum.polishseamen...=8020&start=120
Petros13 zapodał plik rar, więc go ściągnąłem i rozpakowałem. Podłubałem w JSGME i gra się wysypała podczas ładowania 1 misji. Wywaliłem część modów i znów spróbowałem, niestety to samo. Znów ściągnąłem plik rar i zainstalowałem, tym razem nic nie dłubałem w JSGME (parę modów już było wrzuconych) i gra działa
PL_CMDR Blue R wielkie dzięki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum