Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Michał
#161 Wysłany: 13 Luty 2019, 21:40
Cedrik spojrzał na Albrechta. - Przecież Amper Ein jest zniszczony, Feldfebla Amelunxen wydawał rozkazy z radia dowódcy grenadierów. Możemy wsiąść na Twój pojazd? - Mina Cedrika była dosyć zniesmaczona. - Nasz już nigdzie nie pojedzie.
Albrecht odparł:
-Panie Feldfebel, czy pan się dobrze czuje? Czy rozumie pan, co do pana mówię? Ktoś w radio każe nam opuścić pozycje, twierdząc, że to rozkaz dowódcy i myli zarówno nazwisko, stopień, jak i nie zna kodu naszego dowódcy. I tylko ja uważam, że coś tu jest nie tak, że mamy oddzielić się tą cholerą górą - tu dłonią wskazał na widoczną na zachodzie górę - od reszty korpusu?
Albrecht spojrzał na Cedrika zaskoczony, po czym wykrzyknął:
-A skąd mam to do cholery wiedzieć? Gdzieś odjeżdża - powiedział spoglądając na zachód - więc pewnie się cofa, ale co to ma do rzeczy?
Gdy wszyscy zaczęli ładować się na czołg Albrechta, ten wyciągnął mapę i praktycznie rzucił nią w Remusa:
-Herr Feldfebel, niech pan spojrzy. Jesteśmy tu (czerwona kropka), Iwany idą tu (czerwone grube strzałki), przyjechaliśmy stąd (niebieska strzałka), a ten nieznajomy każe nam jechać tu (czerwona strzałka)! - skrzyżował ręce i poruszał je, jakby to była piła - To ruch w poprzek naszej drogi do Schiltz, a ta góra oddzieli nas od Kocha i od naszych, a wjedziemy w sektor amerykańców. To dokąd mam jechać? Pod Herzberg, czy do Schiltz?
Cedrik jechał na pancerzu, trzymając się karabinu maszynowego i spoglądał na wraki nieopodal drogi. Kilka z nich należało do USArmy, inne do Układu, ale widać było, że poza jednym płonącym M113, wraki te stały tu od kilku dni. Wtem uwagę Cedrika zwróciły działa Brunera, które jechały przed nimi droga. Albrecht wychylił się z włazu i wskazał na działa:
-Grupa Volt przed nami!
Albrecht połączył się przez radio.
-Ohm Ein do Volt Ein, słyszycie mnie?........... Głośno i wyraźnie. Feldfebel Remus pyta was o wasze rozkazy..........................................Taki obcy głos, co mówił, że to Feldfebel Amelunxen?..................................................Tak jest. Ohm drei (czyt. ty) też rozkazał wycofać się...................................
Imię: Michał
#171 Wysłany: 18 Luty 2019, 20:39
Ja nie rozkazałem ja stwierdziłem że lepiej jechać za Brunnerem. Ty masz czołg ja nie, ty masz radio ja nie. A po za tym zostaliśmy w tym mieście sami.
Ostatnio zmieniony przez pingwin9314 18 Luty 2019, 20:51, w całości zmieniany 1 raz
Albrecht powiedział do radia:
-Moment!
Po czym zdjął słuchawki i zapytał:
-Słucham? Pan rozkazał jechać tu Herr Feldfebel. Jako starszy stopniem, pan wydaje rozkazy.
-Ale coś było z nim nie tak, o czym panu mówiłem. Mylił nazwisko, stopień i nie znał kodu wywoławczego. Nawet nie wiemy kto to mówił. I to pan rozkazał, że mamy zastosować się do tego polecenia. - odparł Albrecht - Więc zgodnie z pańskim rozkazem jedziemy. Bez pańskiego rozkazu, zostałbym w miasteczku próbując wywołać Ampere Ein.
Albrecht pokręcił głową, odwrócił się w kierunku jazdy, założył słuchawki i odezwał się:
-Volt Ein, tu Ohm Ein, jestem............... Feldfebel Remus kazał kontynuować wycofanie do tego pod Sercową Górą.
Wkrótce kolumna dotarła pod Breitenbach am Herzberg, miasteczka położonego na północnym stoku góry. Gdy mijali tablicę z nazwą miasta, Albrecht wychylił się z włazu i zameldował:
-Zniszczony Ampere Ein znów nadaje, Herr Feldfebel - po czym naciągnął mocniej słuchawki i nadał przez radio: -Ohm Ein do Ampere Ein. Zgodnie z rozkazem Feldfebla Remusa jedziemy do Breitenbach am Herzberg. Jestem zaraz za Volt. Mamy tylko 1 sprawny czołg. Wiozę pozostałych na pancerzu.
-Jawohl, Ampere Ein - odpowiedział po chwili Albrecht i ściągając słuchawki powiedział:
-Mam was odstawić do niebieskiego domu na Hauptstrasse 23. Oberfeldfebel chce widzieć spieszonych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum