Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#1 Wysłany: 28 Kwiecień 2019, 21:00 Patrol "Ferie w Tunisie"
Cytat:
"Ferie w Tunisie"
U-Booty: VIIB (1942) lub VIIC (1942) weteran
Czas misji 1,5 - 2h 28.02.1943 g 16:30 Pogoda: średnie zachmurzenie
--- TłO HISTORYCZNE ---
Operacja Torch w Afryce Zachodniej i zagrożenie walki na dwa fronty w niedogodnym terenie przekonało Hitlera i Duce, by wycofać się do Tunezji. Tam Rommel miał przygotować się do długotrwałej obrony by utzrymać „afrykańską twierdzę” za wszelką cenę.
--- ODPRAWA ---
Nasza obecnośćw Afryce jest kluczowa dla losów tej wojny. Nasze samoloty wykryły konwój, płynący w kierunku portów zajętych przez Aliantów. ZnaleŸæ i zniszczyæ przeciwnika.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
Bardzo przyjemny, dość krótki patrol - Finek niestety długo z nami nie pograł, Jacek po pierwszym ataku stracił szansę na dalszą akcję, ja natomiast - mimo idealnej pozycji coś tam zatopiłem, jednak nie udało mi się uciec i na 20 minut przed końcem zostałem zatopiony.
Mam nadzieję że to pierwszy patrol od dłuższego czasu, który zacznie nową passę... a może nawet nowy ranking
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 28 Kwiecień 2019, 21:03
Ferie w Tunisie. Minęło 9 lat odkąd tę misję stworzyłem.
Zacząłem spokojnie, idąc na namiar otrzymany przez radio. Słychać było frachtowce i w końcu pojawiła się eskorta.
Udało mi sie przejść obok i zaatakowałem. Pierwsza torpeda nie trafiła, zaś dwie kolejne mimo wybuchów, nie zatopiły rudowca, który popłynął dalej.
Obrałem za cel oświetlony tankowiec. Trafiłem pierwszą torpedą i spowolniłem. Zużyłem kolejne 3 by go w końcu zatopić.
Konwój przepływał nade mną. Eskorta zaś niuchała. Ale udało mi się pozostać niewykryty.
W końcu po przeładowaniu torped znowu zaatakowałem. Niestety pudło oraz przedwybuch to jedyny efekt jaki osiągnąłem. Konwój odpłynął. Dzięki za grę.
Do następnego.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum