Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 22 Wrzesień 2012, 18:57 Euro truck simulator 2
Interesuje się ktoś z was ciężarówkami? 19 października ma wyjść jak w tytule euro truck simulator 2. Z tego co widać bydzie o wiele lepszy od jedynki. Daję screeny.
Sam przyznaję sobie "Złotą łopatę" za odkopanie tematu sprzed ponad 6 lat, ale po co zakładać nowy.
Szukając gry spokojniejszej, odpowiedniej do mojego wieku, zapewniającej przyjemny relaks, ściągnąłem demo Euro Truck Simulator 2.
I naprawdę jestem mile zaskoczony. Gra z 2012 roku, a mimo to grafika w grze wygląda naprawdę ładnie: wirtualne samochody, otoczenie tras, świt, zmierzch - przyjemnie się gra. A przede wszystkim deszcz, bardzo realistyczny, spływające krople po szybach ograniczające widoczność. Fakt, wszystko to na nie byle jakiej karcie - NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti
Kilka screen'ów:
Widoczek - gdzieś na trasie Wrocław-Praga (CZ).
W tle gra muzyczka, można ustawić sobie ulubiony kanał radia online lub włączyć odtwarzacz i słuchać utworów ze wskazanego folderu na dysku.
Gra jest ciągle rozwijana, ukazały się dodatki: Bałtycki Szlak, Skandynawia, Italia itp. Nic dziwnego, że gra sprzedała się już w milionach egzemplarzy.
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy mnie jeszcze pamiętają
Zachęcony/zanęcony , zakupiłem pełną wersję gry ETS2 + dodatki (DLC), stopniowo po kolei: Going East | Bałtycki Szlak | Scandinavia | Vive La France!| Italia.
Za tym pooszły instalacje modów: Animated Gates, Route Advisor Mod Collection i ProMods 2.33.
Wyciągnąłem z kąta zakurzoną kierownicę Tracer Zenda - słaby sprzęt, ale lepiej się gra niż bez niej.
Obecnie mam za sobą ponad 60 tras/dostaw. Za zarobioną wirtualną kasę zakupiłem wirtualny zestaw: Renault Magnum Excellent (440 KM) + naczepa firanka 3-osiowa.
Na screen'ie w Genui w siedzibie firmy ACI SRL przed wyruszeniem w trasę do Nicei z ładunkiem procesorów komputerowych.
I z w/w trasy film (HD 1080, 60 fps, 26 min) - do obejrzenia w wolnej chwili - ETS2 - Trasa Genua-Nicea
Trasa prowadzi przez ulice Genui i malowniczy, górzysty rejon Włoch - Piemont (tunele, wiadukty) - bardzo ładnie to wygląda.
Moim zdaniem, mapa Italia jest najładniejszą z dotychczas wydanych. Posiada wiele "smaczków" typowych dla Włoch: budynki, roślinność, b. dobrze oznaczone (na jezdni) zjazdy, skutery stojące na poboczu, a nawet widoczne przy drogach śmieci
Ostatnio zmieniony przez PL_Mirko 24 Kwiecień 2019, 00:38, w całości zmieniany 1 raz
No, też lubię po Włoszech jeździć. Ale co dodatek to lepiej. Skandynawia była "fajne", Francja "extra", Włochy "łał!"... Jak skończę Andromedę to ruszam na podbój krajów Bałtyckich
Bałtycki Szlak to moja 1-sza mapa kupiona wraz z pełną wersją gry. Tutaj wyrobiłem prawie wszystkie ADR-ki, więc ją dobrze znam.
Niedawno wróciłem na Szlak w nowo "zakupionym" Volvo FH 600 Globetrotter, tym razem w sezonie zimowym.
"Moje" Volvo na placu budowy SanBuilder (Kuressaare EST) przed wyruszeniem w trasę do Poniewieży (LT).
Trasa trudna - sporym utrudnieniem był padający śnieg.
Frosty 7.1 jest to mod graficzny, ale na stronie: Frosty info jest do pobrania Physics Addon v7.1, który sprawia, że drogi są trochę bardziej śliskie (Makes the roads a little more slippery).
Dodatkowo do pobrania na tej stronie jest mod Heavy Winter Addon v7.1.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum