Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#21 Wysłany: 7 Październik 2006, 21:56
witam Panów, może zbyt ostro sie wyraziłem, ale uwazam, ze piszac w tej formie i mając świadomość popełniania błedów, obraża się ewentualne osoby, które będą to czytały.
zesztą podobny temat miał miejsce na forum http://www.ubootwaffe.pl/...pic.php?t=1087, gdzie nakoniliśmy dyslektyka do poprawnego pisania. Przeciez to nie wymaga tak wiele pracy, trylko trochę chęci.
A tak na marginesie to kiedyś dawnooooo temu, gdy byłem, w szkole, nie znano pojęć dyslekcia, dysortografia. za popełniane notorycznie błędy dostawałem taki łomot od rodziców, ze po tygodniu w/w, regularnych zabiegów, minęła mi ta przypadłość. I do dzisiaj na zasadzie
" odruchu Pawłowa" tak reaguje na widok błędów ( proponuje tę metodę wszystkim psychologom, którzy wydając orzeczenie o dyslekcii, dysortografi, krzywdzą dzieciaki).
pozdrawiam[/i]
#25 Wysłany: 31 Grudzień 2006, 00:24 Re: Jak poprawić działanie p-lotek?
Cytat:
dzialek PLOT podczas burzy.
1. jezeli jest burza czy sztorm samoloty nie lataja. bo sam wiatr by ich "powywracal"
2. gra jest bardzo realistyczna i nie dziwie sie ze ludzie nie chca go obslugiwac. tzn jedna fala dos ze ich zmiecie to moze zranic a nawet zabic.
_________________ pozdro
dziki
Kapitan:
U-101
(VIIB)
Ostatnio zmieniony przez dziki 31 Grudzień 2006, 00:38, w całości zmieniany 1 raz
Dziki, tu nie chodzi o sam sztrom, tylko lekko wzburzone morze (wtedy, gdy nie można było korzystać z działa pokładowego, ale kiosk jest suchy i samoloty latają)
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#28 Wysłany: 31 Grudzień 2006, 18:44
cutuję w/g pewnego źródła:
Zeby mozna bylo uzywac działa i plotki, podczas zlej pogody czy sztormu musisz w folderze SilentHunterIII\data\Submarine,
NSS_Uboat7c, Wejść do NSS_Uboat7c.cfg i zmień wpis StormConditions=7,0.1 na np.
StormConditions=15,1, ( musisz dobrać metodą pród) I tak pozmieniaj we wszystkich ubootach tj: NSS_Uboat2A , NSS_Uboat2D, NSS_Uboat7b, IX, XXI itp.
jak sie sprawdzi to piwo dla mnie
Pozdr
dawalem to ale jak ladowalem swoj okret to wywalalo blad gry, ewentualnie podmiana jednego flaka na deck-guna
ps. ktorys z ubootów mial dwa deck guny, niepamietam ktory ale w grze na jednej misji widzialem uboota ktory mial dwa dzialka , jedno na rufie jedno na dziobie a po srodku flak
_________________ prawdziwy podwodniak walczy do ostatnich chwil okrętu, dopóki jego działa nie umilkną
Z przodu deck kalibru 105mm
Z tyłu "deck" czyli słynna acht-koma-acht (p-lotka, co była wykorzystywana na forncie wschodnim przeciwko T-34
A na śreodku 37mm
Finek 88 jako pelotka na U-Boocie, gdzie ty byś ją upchnoł
Ale wracając to tej 88 to była świetna armata, miała wiele odmian; Flak 18, 36 i 37, a także unowocześnione modele jak Flak 41 i Flak 43. Choć wyprodukowano stosunkowo niewiele jej egzemplarzy.
88 w różnych wersjach zainstalowane były także na czołgach Tiger i Tiger II, działach samobieżnych Nashorn i Elefant oraz w niszczycielu czołgów Jagdpanzet V.
88 lepsze było jako działo przeciwpancerne niż przeciwlotnicze, nawet jak było przeciwlotnicze.
Ale zjazd z tematu.
_________________ "Z mgły wyłaniały się wielkie okręty bojowe i ich maszty-pagody..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum