Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Maciej
#21 Wysłany: 26 Lipiec 2005, 16:24
Oj faktycznie, zapomnialem o fakcie, ze w tym momencie kolyszesz sie na pokladzie. Moze podskoszycie do Bremen, choc nie sadze, zeby tak duza jednostka(o ile dobrze zdjecia pamietam) mogla wplynac wglab rzeki. A co do chrap, rowniez jestem ciekaw, bo sam nie mialem okazji ich wyprobowac, jednak mysle, ze na forum, bedziemy roztrzasac ten temat zbyt dlugo. Lagodnych sztormow
_________________ Kapitänleutnant Hartmann
Kommandant von U-56
V - U-Boot Flotilla "Emsmann"
Hartmann Nordic Troll by wszedł do Bremen bez trudu(no oczywiśce z holownikami) a jesli chodzi o długośc to Troll ma 230 metrów. My tu gadu gadu o chrapach a pewnie DD opracowały juz jakiś niecny plan ant-chrapy :
Było by fajnie gdyby poruszyc temat wsród subów o ataku zespołowym, bo jak na razie taktyka subow wygląda "Ty go z prawej, ja go z lewej" a można by sie pokusić o cos głębszego, a chociaż rozpoczęcie tematu i wymiana opini napewno wyszła by nam na dobre.
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#23 Wysłany: 28 Lipiec 2005, 15:19
No atak zespolowy to jest o czym kazdy dowodca U-BOOT-a moze pomazyc a dlaczego?? Pograsz dluzej to bedziesz wiedzial:(
PL_U-96 czy uważasz iż nie jest osiągalne wyćwiczenie współpracy między subami? Uważam iż największym problemem w tego typu sprawie jest to iż nie zawsze gra sie z tymi samymi ludźmi, oraz utrudniona komunikacja między samymi subami podczas gry, uniemozliwia podjęcie składnej ackji. No oczywiście masz racje iż moje doświadczenie frontowe jest zbyt małe, ale właśnie poruszajac ten temat chciałem dowiedziec się czegoś nowego i poznać opinie.
A czy mogłbys przedstawić jak ty widzisz tą całą sprawe, oraz czy jest możliwy w miare zgrany atak na konwój.
Hubal, zgrany atak na konwój jest jak najbardziej realny:) Wymaga to tylko zgrania subow i nie myslenia tylko o sobie. Nie bedę tu opisywal dokladnie co kiedys zrobilismy i to nie raz:) Wróg , czyli DD nie spi : Faktem jest, ze bardzo duzym utrudnieniem jest brak łączności. W przeciwieństwie do DD, suby nie maja vento a nadawanie komunikatow radiem na powierzchni może się skończyc wykryciem.
_________________ Tylko ten się nie myli kto nic nie robi
A czy istniała by możłiwść przeprowadzenia "małych manewrów" dla subow za jakiś czas? Wiem że to było by troche trudne zwłaszcza przy tym "tłoku" jaki pewnie panuje na vento, ale chyba doprowadziło by to zgrania stałych subów. Może się myle, ale spytać zawsze warto :
Mam pytanie dotyczące chrap...
Otóż. Podniosłem je będąc na peryskopowej... I nic. Ciągle słyszę szum elektrycznego. Ustawiam na telegrafie silnik disla.... nic... ciągle tylko szum, a nie warkot.... Jak na chrapach ustawić silnik disla? Czy brak dzwięku, to tylko błąd gry?
Głebopkoś peryskopowa to zależnie od modelu okrętu podwodnego, np VII 12 m a żeby skożystać z chrap trzeba wyjśc troszke wyżej (dla VII 10m) czyli wystarczy wcisnąć przycisk "D" zaraz potemm pierwszy powie "głębokośc dla chrap" potem tylko je wysuwasz i jazda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum