Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Po wyjściu burmistrza zapadła chwila niezręcznej ciszy. Minęło pół godziny, gdy wrócił burmistrz i odpowiedział.
-Daje nam dwa tygodnie na rozpatrzenie jego wspaniałomyślnej oferty. Zauważyłem jedną rzecz jak z nim rozmawiałem. Poprawił się z czasu na rozmowy na rozpatrzenie tej oferty , po tym jak sprawdził komunikator. Może dostał informację, że ma więcej czasu na to, albo więcej czasu potrzeba na sformowanie floty. Nieważne. Poinformowałem go, że w ciągu kilku dni zdecydujemy się na przedstawienie kontroferty i zobaczymy jak na nią zareaguje.
_________________ Ma Anglia Nelsona i Francja Villeneuve'a,
Medina-Sidonia w Hiszpanii żył,
A kto dziś pamięta Arenda Dickmanna?
To polski admirał, co z Szwedem się bił.
Selonianka odezwała się:
-Panie burmistrzu, może zanim zamkniemy tą strawę, będzie chciał pan i kapitan Dao przesłuchać pirata, którego przywieźliśmy? Proszę tylko o informację, kiedy mam z nim wpaść.
-Niech już będzie dzisiaj, za trzy godziny, jeśli to nie jest zbyt szybko. Ciekawy jestem jego argumentów. Narazie proponuję , żebyśmy się posilili , ap ropo wspomnianej strawy.
Po około godzinnym obiedzie cała trójka w końcu rozeszła się w swoje strony. Burmistrz- by zająć się sprawami planetarnymi. Selonianka wróciła na statek, by ściągnąć z niego jeńca. Franz zaś stanął na zewnątrz domu burmistrza i rozejrzał sie.
Franz zauważył właśnie wjeżdżającą od strony gór kolumnę pojazdów. Co do Enty, w ciągu pół godziny udało jej się ściągnąć niepostrzeżenie pochwyconego pirata, ukrytego w jednym z promów przewożących odbitych członków załóg.
[Dobrze, jakby poszedł, ale kanarona wcięło. Może wejdzie, jak będzie w toku.]
Z Franzem przywitał się Dao-Zan, który wrócił w końcu z tajemniczej eskapady, a następnie wszedł do domu burmistrza.
W międzyczasie tych zdarzeń, do domu zdążyła wrócić Enta, prowadząc ze sobą jeńca .
--> Do domu burmistrza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum