Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Zainstalowałem wszystkie mody, ktore wymienil Jacek (wedlug kolejnosci). Jestem na samym poczatku gry, zastanawia mnie taka rzecz, czemu nie mam "menu z wyborem torped"(na samej gorze. Wciskam ikonke i nie mam tego menu. Poza tym w niektorych misjach historycznych jest to menu, a w niektorych nie ma, od czego to jest zalezne?
Sam początek gry (kampanii) - czyli pierwsza misja to "robisz" za "pierwszego oficera".
Dopiero później zostajesz kapitanem i masz już pełne pole manewru.
Mam to samo po przeinstalowaniu gry i wgraniu modów od nowa nadal nie widać panelu Do luftu taki mod już lepszy jest TDW bardziej wiarygodny i niezawodny
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#49 Wysłany: 19 Luty 2015, 22:38
Jaromaz napisał/a:
PL_Cmd_Jacek napisał/a:
Szerokość optyczna to 12 działek z jednej i 16 z drugiej strony - razem 28. Do obliczeń bierzemy połowę tej wartości, czyli u nas 14.
Nie bierze się "połowy", tylko pełną wartość. Wyjaśnione dobrze w dodatku Trevally Tutorial RAOBF. Tutaj fragment wideo z tego tutorialu.
Wszystko zależy od projektanta moda RAOBF. W przypadku Wolves of Steel, bo to pokazuje filmik, bierze się całość.
Ten temat jest już bardzo stary, lecz w Hi Def RAOBF było przeliczone na połowę.
Gołym okiem widać, że w obu UI wykorzystany jest ten sam mod RAOFB (patrząc na okręt widać również, że AOB jest dużo większe niż 30 stopni). Faktycznie wersje dla Wolves of Steel są nieznacznie przerabiane - ale tylko na potrzeby aspect ratio 16:9 i 8:5.
Poniżej zrzut z mojego kompa w 16:9, z ustawionymi tymi samymi wartościami co na omawianym przykładzie:
Nie piszę żeby się czepiać - tylko żeby ktoś natrafiający w przyszłości na ten wątek, widząc ten sam mod RAOFB, nie narzekał na brak trafień (ja również trafiłem na niego z Google'a).
_________________ Od Aces of the Deep, poprzez SH3, SH4 U-Boat Missions i SH5 Wolves of Steel do Wolfpack.
Grupa Steam Wolfpack Polska.
RAOBF oczywiście (Range and Aob Finder). Ta pomyłka ma często miejsce - nawet w przytaczanym tutaj filmiku z tutorialu. Zdecydowanie zbyt krótki czas na możliwość edycji postów
_________________ Od Aces of the Deep, poprzez SH3, SH4 U-Boat Missions i SH5 Wolves of Steel do Wolfpack.
Grupa Steam Wolfpack Polska.
Ostatnio zmieniony przez Jaromaz 20 Luty 2015, 18:53, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#52 Wysłany: 20 Luty 2015, 21:08
Możliwe, że tak jest gdyż, od 5 lat nie odpalałem moda hidef.
Imię: Dariusz
Ulubiona Gra: Panzer General I, Panzer Corps, SH3 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lis 2015 Posty: 276 Skąd: Gdańsk
#53 Wysłany: 25 Sierpień 2019, 20:50
Witajcie. Jak zwykle mistrz górnictwa coś odkopie. Wróciłem przynajmniej na chwilę do sh5 i ten mod zainteresował mnie. Jednak mam zasadnicze pytanie, ale nie wiem czy ktokolwiek będzie pamiętał. Otóż bez patch'a ikony są w porządku. Z patch'em, niestety już nie. Nakładają się na siebie - te dolne - a tych z prawej u góry, w ogóle nie ma. Coś ja robię nie tak, czy o co chodzi, pamięta ktoś?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum