Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Np. Podczas inwazji na Norwegię możesz zmierzyć się z potęgą RN. Ja np. HMS Warspite pod Narwikiem upolowałem. A goniłem go przez wiele mil. Liczyłem, że go dorwę przed Narwikiem. Nie udało się. Dorwałem go, gdy wracał.
Tak samo wiele rzeczywistych ruchów okrętów oddano w grze.
witam wszystkich
juz od kilku miesięcy gram sobie kampanie w SHIII z modem GWX 3.0 i wszystko było fajnie
lecz ostatnio pojawił sie problem podczas uruchamiania gry - instaluje się na początku jak zawsze i w momencie gdy już znika napis "not so long ago..." i pojawiają się zarysy zegarów kontroli i centrali - wywala z gry i pojawia sie komunikat - program SHIII przestał działać itp
garm na 100% , data w grze ok 20 sierpnia 1940, 12 patrol
gdy wgrałem jednego sejwa wcześniej było dobrze, jednak ponowna próba wgrania i niepowodzenie
czy możliwe, że mam za dużo sejwów ??
pomocy
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#25 Wysłany: 20 Grudzień 2009, 14:50
dolas napisał/a:
witam wszystkich
juz od kilku miesięcy gram sobie kampanie w SHIII z modem GWX 3.0 i wszystko było fajnie
lecz ostatnio pojawił sie problem podczas uruchamiania gry - instaluje się na początku jak zawsze i w momencie gdy już znika napis "not so long ago..." i pojawiają się zarysy zegarów kontroli i centrali - wywala z gry i pojawia sie komunikat - program SHIII przestał działać itp
garm na 100% , data w grze ok 20 sierpnia 1940, 12 patrol
gdy wgrałem jednego sejwa wcześniej było dobrze, jednak ponowna próba wgrania i niepowodzenie
czy możliwe, że mam za dużo sejwów ??
pomocy
GWX 3.0 to mod, który zmienia ogrom rzeczy, co odbija się na stabilności. Czasem gdy trafisz na skryptowane wydarzenie w kampanii może wywalić na pulpit (Dunkierkę w maju '40 to ja omijam szerokim łukiem od ostatnich przygód z tym miejscem )
No i oczywiście trafiają się uszkodzone sejwy. By unikać takich sytuacji, jako dobry zwyczaj przyjmij nie zapisywanie gry w następujących sytuacjach:
- Duże zgrupowania jednostek (konwoje, task force'y) w promieniu 50 km.
- Porty własne i cudze w promieniu 50 km.
- U-Boot w zanurzeniu
- Wydarzenia związane ze skryptem kampanii w promieniu 50 km.
No i radzę Ci używać kilku punktów zapisów, co najmniej 3. Jak jeden się skaszani, może zadziała poprzedni, jak w Twoim przypadku. Jeszcze inny bajer - Rób kopię zapasową foldera SH3 w Moich Dokumentach. Ja robiłem to w ten sposób - gdy gra wczytywała się prawidłowo zrzucałem, ją na pasek, szybko do Moich Dokumentów i kopia zapasowa.
P.S. Jak zrzucasz na pasek to upewnij się że gra nie ma włączonej pauzy. Bo jak zrzucisz zapauzowaną, to potem się z dźwiękiem dzieją dziwne rzeczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum