Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Padło pytanie dlaczego... Kiedyś zajrzałem w stary temat. A tam User wstawił w swój post... cóż. Powiem ci, że 18+ co najmniej... Notabene 3 dni później user (mający już ostrzeżenie) dostał kolejne ostrzeżenie...
Aczkolwiek jakby się dało przeedytować ostatni post ciut dłużej, to jestem za.
Imię: Łukasz Pomógł: 17 razy Wiek: 39 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 461 Skąd: Będzin
#23 Wysłany: 26 Listopad 2009, 15:59
tes napisał/a:
:schock
Nic nie zrozumialem.
gościu dodawał obrazki z SH3 a jak sie obraził o coś tam to w miejsce tych obrazków (imageshack) wstawił edytując swoje posty obrazki typu związanych z szeroko rozumianą "prokreacją"
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#24 Wysłany: 26 Listopad 2009, 17:41
A co to ma wspolnego z edycja postow? Rownie dobrze mogl napisac nowy post z obrazliwymi obrazkami. Dajcie chociaz mozliwosc nieograniczonej edycji postow grupie PolishSeamen. W koncu chyba na to czlonkowie zasluguja?
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#25 Wysłany: 26 Listopad 2009, 18:39
tes napisał/a:
A co to ma wspolnego z edycja postow? Rownie dobrze mogl napisac nowy post z obrazliwymi obrazkami.
Dokładnie chyba każdy z nas jest odpowiedzialnym człowiekiem i wie co robi, bezterminowa możliwość edycji posta daje możliwość zmiany korekty lub dopisania paru słów bez konieczności pisania kolejnych czasem zbędnych postów.
Cytat:
Dajcie chociaz mozliwosc nieograniczonej edycji postow grupie PolishSeamen. W koncu chyba na to czlonkowie zasluguja?
Rozumiem że w pewien sposób chronicie forum przed zagrożeniami lecz jak napisał Tes chyba powinniśmy mieć jakieś ciut większe możliwości ,Panowie trochę więcej zaufania .
Ale oczywiście nie ma sensu toczyć batalii to tylko propozycja nie musi być wprowadzana w życie na zgodę
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#26 Wysłany: 26 Listopad 2009, 18:49
Upieram się przy swoim.
Tylko edycja ostatniego postu powinna być dozwolona.
Problemem jest to, że modyfikując swojego posta w trakcie dyskusji (czyli już po czyjejś odpowiedzi) może zmienić kontekst całej dyskusji.
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#27 Wysłany: 26 Listopad 2009, 18:56
PL_Andrev napisał/a:
Upieram się przy swoim.
Tylko edycja ostatniego postu powinna być dozwolona.
Problemem jest to, że modyfikując swojego posta w trakcie dyskusji (czyli już po czyjejś odpowiedzi) może zmienić kontekst całej dyskusji.
OK może i masz rację,w pewnych sprawach,tematach wywołało by to prawdopodobnie zamieszanie i niepotrzebne dyskusje .
A co to ma wspolnego z edycja postow? Rownie dobrze mogl napisac nowy post z obrazliwymi obrazkami.
Tylko nowy post zostanie przez kogoś zauważony... Bo zrobię teraz mały eksperyment. W jednym poście w moim dziale (czyt. gdzie jestem moderatorem) zrobię dopisek "EDIT. Test dla tesa"... i powiedz mi, gdy go znajdziesz. Każdy może wziąć udział w tym teście....
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#32 Wysłany: 27 Listopad 2009, 13:03
Zawsze myslalem, ze dolaczenie do grupy PolishSeamen oznacza iz dany uzytkownik zostal obdazony pewnym poziomem zaufania i jest godzien reprezentowac barwy PS. Wiec takie udogodnienie jak mozliwosc edycji i kasowania wlasnych postow , powinno rowniez byc przywilejem kazdego czlonka grupy PS. Edycja postow przydaje sie bardzo przy tworzeniu raportow z patroli, gdzie glowna czesc (podsumowanie i tabelki) mozna zrobic zaraz po patrolu, a sam opis wrazen nastepnego dnia, gdzie jest wieczej czasu, aby to zrobic na spokojnie.
Jezeli nie ufasz danej osobie to cofasz jej przywileje grupy PolishSeamen, proste.
A co do grupy PS. Ostatnio Marco przeedytował posta, na który odpowiadałem... A że usunął historię edycji, wyszło, że to ja nie umiem czytać i gdy on napisał 1941, ja przeczytałem 1942...
Tu akurat była sprawa usuwania edycji posta... Bo jeżeli zostanie znacznik "ostatnio edytowany", to co innego. Kasowanie pod to podlega. Spójrz:
X: XXI to był świetny okręt podwodny
Y: Zgadza się. Zupełnie jak Turtle w swoim czasie
Z: O czym ty mówisz? Przecież to był najgorszy projekt wszechczasów!
I usuń teraz post pana Y. Bo pan Y uznał, że Z ma trochę racji i woli wycofać swój post, bo rzeczywiście nie ma sensu... Z nie zauważa tego... I zobacz, co teraz otrzymaliśmy...
Co do czasu, to bym go trochę wydłużył
A co do raportów:
To nie można zrobić wtedy całego raportu? Bo z raportami jest właśnie sprawa o "nieedytowalność"... Bo patrz. Napisałeś posta, powiedzmy o 23:00. Ja wstałem o 6:30, mam 10 minut do wyjścia z domu. Widzę raport, spisuję go. 14:00, wróciłeś do domu. patrzysz... Jak to Iksiński ma SURV? Przecież go zabili! Oj, pomyłka. Edytuj=> SURV na KIA
I kto to teraz zobaczy? (chodzi o to, że ja źle wpisałem w tabelę). Każdy zobaczy po 14:00 KIA i tyle. Jak rozpęta się dyskusja, to wrócę i nagle zauważę, że coś się zmieniło. A jak nie? To zostanie błędny zapis... A potem ktoś wyjedzie, że raporty są źle uzupełniane, czy też coś innego. Dlatego do raportów popieram opcję "braku możliwości edycji", aby po określonym czasie tylko moderator mógł zmienić... Bo wtedy trzeba to napisać. I o tej 14:00 (hipotetycznej) napiszesz posta o błędzie i o 15:30 Finek wejdzie na forum i zobaczy, że trzeba zrobić poprawkę.
Mówisz dobrze Tes, także na pewno się nad tym teraz będziemy zastanawiać, bo jest w tym coś. Oczywiście edycja, bo jakiekolwiek kasowanie nie wchodzi w rachubę.
Przedyskutuje za i przeciw co do możliwości edycji postów przez grupę PS.
[ Dodano: 27 Listopad 2009, 13:28 ]
I finek tez ma racje...
#35 Wysłany: 27 Listopad 2009, 13:40
Wiesz co Finek, to po co wogole miec mozliwosc edycji, co wiecej pisania postow. Wtedy ograniczysz ryzyko pomylek, przeinaczen, niedoinformowan i czort wie jeszcze czego do zera.
Jezeli chodzi o raporty, to ja podawalbym info, ze raport zostanie uzupelniony o pewne informacje np. jutro i dla mnie gitara. Czasem po prostu jestem zbyt zmieczony aby napisac raport w pelni zaraz po patrolu. Coz, jezeli brakuje odrobiny wyrozumialosci i to jest tak ogromny problem, to mysle ze nie ma co kontynuowac dyskusji. Wszystko pozostaje po staremu.
Jeszcze jeden problem. Czy jest mozliwosc zwiekszenia czasu na pisanie posta? Dosc czesto przy pisaniu raportow musze sie logowac ponownie. Chodzi mi o mozliwosc wydluzenia czasu autowylogowania do 25 - 30 minut. Jakie jest obecne ustawienie 10 czy 15 minut?
Tes, zawsze myślałem, ze dyskusja to przedstawienie zdania stron... Więc dlaczego przez 1 osobę, która ma ciut inne zdanie (o ile dobrze widzę ja) wycofujesz się z lekkim fochem, zarzucając mi brak wyrozumiałości? Podaje swoje zdanie. Długo robię na tym forum jako moderator, działam nie tylko jako "ja", ale też czasami jako "porządkowy" i podaję sytuację, z którymi się spotkałem, które spowodowały (choćby hipotetyczne), ze zgadzam się z niektórymi opcjami. Tyle.
Zwróć uwagę, że przeinaczasz moje słowa, mówiąc, że "nie chce pomyłek". Ja chce "informacji" o błędach w raporcie... Bo jeżeli tego nie będzie, to będzie taka sytuacja, jak opisałem.
A chyba, nie chcesz aby w regulaminie zapisano "wszelkie zmiany raportu zgłaszać osobie prowadzącej tabelę". Wtedy obaj byśmy zsiwieli , jakbyś musiał mi wysłać informację, że "poprawiłeś brakujące przecinki", czy też "dopisałem jedno zdanie"... Bo wtedy zaś trzeba będzie precyzować "wszelkie ważne zmiany"...
A teraz, czy jeżeli dobrze zsumowałeś tonaż, ale popełniłeś błąd w przepisywaniu tonażu (bo z 2 tabelek to szło), to czy poprawa tonażu, to wtedy mały, czy duży błąd? Czy literówka w nicku to ważny, czy nie? Chodzi o przejrzystość i BHP.
Co do samego raportu. To skoro jesteś zmieszany/zmęczony (czymkolwiek jest słowo "zmieczony"), to co za problem poczekać z tym na następny dzień? Ktoś goni?*
Zwróć uwagę, że problem edycji raportu to nie tylko problem raportującego. I dlatego go przytoczyłem. Choć nie wiem... Może da się zasady edycji ustawić inne dla każdego działu? Że dział raporty 45minut edycji, gdzieś indziej dłużej, itd?
Co do autowylogowywania... Popieram. A jakby nie wyszło, to Tes, radzę używać "podglądu".... załatwia sprawę.
*Podam tu mały przykład.
Tworzę obecnie powolutku poradnik dotyczący edycji misji z poziomu edytora... Do tego jeszcze UTW2.0, film ze zlotu czeka... w każdym razie. Napisałem w dziale tymczasowym posta i mam 1 stronę A4. I od kilku dni stoi, jak będę miał więcej czasu. Załóżmy, ze będę to pisał w otwartym dziale. Ktoś przeczytał wstęp. Zagląda 2 dni później, to samo. 3 dni później. 1 zdanie więcej. A są osoby, które "oleją to" i poczekają na gotowy... I mogą gotowego nie zauważyć...
Tam samo z raportem. Kiedyś Marco (Admin, więc może edytować zawsze i wszędzie) napisał, że cośtam napisze po obiedzie.... Chyba pusty post wisiał... Wieczorem post był dalej pusty, bo "się zapomniało", czy też cośtam ważnego wypadło... I teraz ja, jako osoba odpowiedzialna za ranking, musiałem zaglądać tam co godzinę, czy aby nie dopisał, aż w końcu ścignąłem Marco.... Chyba wtedy akurat grał w coś na necie.... Chyba z Lisiem nawet w Kompanię... I dlatego wolę zawsze, aby raport napisać w całości. Nie ma potem biegania. Wejdę tylko na forum i zobaczę "nowy post", a więc gotowe...
Tes to że nie ma edycji postów na tym forum zostało "wypracowane" przez lata przez które istnieje nasza społeczność. Jak ktoś na gogoś się wścieknie to potrafi wywijać takie perfidne rzeczy że lepiej nie mówić. Bardzo łatwo w taki sposób zrobić z kogoś debila (nie będe pisał dosadniej) nie ma tu żadnej zasady czy to moderator, członek klanu czy gość. Szczerze mówiąc to tak naprawde wszyscy znamy się raczej powierzchownie spotykamy się w świecie wirualnym dlatego niestety nie możemy sobie do końca ufać. Nie raz było tu wspominane że w klanie wszyscy traktujemy się równo nie ma starszych nie ma młodszych jednak w chwili słabości kupa z nas potrafi zachować się jak ... powiedzmy dzieciaki.
Finek czy ty zawsze musisz na wszystko przytaczać jakieś głupie przykłady albo domagać się dowodów??
Jak czasem czytam twoje posty to wydaje mi się że emocjonalnie ty doszedłeś do starszaków w przedszkolu. (porównuje Cię do córy mojej też się tak bulwersuje)
Podaj mi przykład. Tak, chcę dowodu (bo łatwo rzucać oskarżenie bez dowodu). Bo może mam na ciebie wymyślać, że np. musisz komuś dokopać, jakby ... nie wiem, co by tu wstawić... Np. teściowa przesoliła ci zupę?
Podaj, który przykład jest głupi? Mam trochę doświadczenia i niektóre rzeczy są budowane na doświadczeniu, czy też kombinowaniu... Jeżeli przytaczanie doświadczeń do poparcia tezy to dla ciebie głupota, to przepraszam, postaram się więcej nie uczestniczyć w niczym, aby nie łapać doświadczenia i będę rzucał tezy, które wielu zaskoczą, skąd do tego doszedłem (jak pewna teza na forum, która mnie do dzisiaj zastanawia [aha, miało być bez dowodów, to proszę bardzo, sam poszukaj, jak cię interesuje]... (oczywiście, że teraz specjalnie przesadzam).
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#39 Wysłany: 27 Listopad 2009, 20:58
SHEEP i FINEK to jest ewidentny OFF TOP, to nie miejsce ani nie temat do takich gadek, mieszkacie w jedym wojewodztwie, spotkajcie sie na kawunie i WZ-tke a przestance pieprzyc farmazony, ktore ani mnie ani nikogo nie interesuja!!!
Polecam PW dlatego od tego to jest!! Macie sobie cos do powiedzenia to jazda!!!
MARCO prosze wydzielic temat i nie potrzebne posty usunac!!!
_________________ capt. TUPOLOV commanding
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 27 Listopad 2009, 20:59, w całości zmieniany 1 raz
Niestety twoje posty wyglądają następująco: Bo kiedyś zrobiłam tak,a niestety nie mogłem zrobić tego bo ktoś mi zrobił nazłość itd.
Przyład: źle zaliczony tonaż. Następny: post twój powyższy bo marco napisał że coś napisze puźniej i długo nie pisał. Płaczesz poprostu i tyle. A temat ze skarg i zażaleń? Jeszcze chcesz jak to mówisz dowodów??
Błąd mniejszy większy zmiana regulaminu (ale pier...lisz) przeczytaj. Wiesz czemu wszyscy Cię tu do spamerów przyrównują? Za ten inteligencki bezsensowny bełkot do niczego nie prowadzący.
Przemek nie widziałem twojego posta sorry. Ale niech się zastanowią Ci którzy chcieli by teraz edycji lub kasowania postów w środku tematu co tu mógłbym nawyczyniać.
Chodziło mi o edyce która była tu poruszana a Finek wyjechał z niesumiennym pisaniem raportów i swoimi gdybaniami i porónaniami.
Ostatnio zmieniony przez PL_Sheep 27 Listopad 2009, 21:14, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum