Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#1 Wysłany: 25 Listopad 2009, 19:36 CO byscie chcieli....
Przymierzamy sie do przesiadki na nowa wersje skryptu forum, nie obiecuje ze zawartosc tego forum znajdzie sie na nowym, zrobimy wszystko zeby tak bylo, jesli okaze sie to nie mozliwe to forum przeksztalcimy w tylko do odczytu.
Chcialbym znac Wasze opinie, co byscie chcieli na nowym forum widziec, jesli macie jakies pomysly graficzne to prosze o konkrety, co WAS denerwuje i czego nie chcielibyscie tam widziec i inne pomysly, co powinno nowe forum zawierac. My z MARCO usrednimy WASZE wypowiedzi i postaramy sie pomysly zaimpletowac do nowego forum.
Lepsze jest wrogiem dobrego - po co chcecie zmieniac co naprawde dziala dobrze, wyglada fajnie i nie ma z tym problemow? Szczegolnie jesli moze zakonczyc sie to utrata (tak, przerobienie na tylko do odczytu to wlasciwie utrata!) danych?
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#5 Wysłany: 25 Listopad 2009, 21:57
tnnn, moze WAM sie wydawac ze, dobrze dziala ale zapewniam tak nie jest
tnnn, moze WAM sie wydawac ze, dobrze dziala ale zapewniam tak nie jest
Administrowalem przez kilka dobrych lat roznymi odmianami phpBB, w tym wiekszymi od tego, i pomijajac crashowanie tabel, dziury w samym phpBB i spore obciazenie bazy (szczegolnie na przemo) nie mialem wiekszych problemow. W czym problem to moze pomoge? Wzglednie na co zamierzacie sie przeniesc?
Ostatnio zmieniony przez PL_tnnn 25 Listopad 2009, 22:02, w całości zmieniany 1 raz
I pomimo tego "zniknelo" sobie 1000 postow? No wiedzialem, ze przemo nie mogl ustrzec sie bledow ale zeby az tak...
Baza stoi na serwerach nazwa.pl jesli dobrze pamietam? Mowisz o tych backupach "firmowych" robionych przez nich czy ktos faktycznie regularnie sciaga te kilkaset mb (jesli tak to wielki szacun)?
#13 Wysłany: 25 Listopad 2009, 23:27
z nazwy juz zrezygnowalismy z pol roku temu, a baza danych liczy okolo 70 MB wiec szybko idzie
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#15 Wysłany: 25 Listopad 2009, 23:49
Przydałaby się numeracja postów w tematach. Łatwiej byłoby się odwoływać do konkretnej wypowiedzi.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#18 Wysłany: 26 Listopad 2009, 11:09
PL_tnnn napisał/a:
Baza stoi na serwerach nazwa.pl jesli dobrze pamietam? Mowisz o tych backupach "firmowych" robionych przez nich czy ktos faktycznie regularnie sciaga te kilkaset mb (jesli tak to wielki szacun)?
Ja mam postawione dwa serwisy na nazwa.pl i rzeczywiście jest robiony codzienny backup całej zawartości. Trzymane są kopie na dwa dni wstecz. Wiem, bo musiałem skorzystać z tego po uszkodzeniu strony przez hackera.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#19 Wysłany: 26 Listopad 2009, 11:13
Jestem za sugestia wolfx'a. Jak do tej pory jedyne forum, gdzie nie mozna dowolnie edytowac postow. Wydaje mi sie ze znamy sie na tyle i jestesmy na tyle dorosli, aby sami dbac o swoje posty.
Czy jest jakis konkretny powod dlaczego taka opcja jest wprowadzona? Przeciez jako administratorzy macie podglad do historii kazdego edytowanego postu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum