Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
A więc tak panowie. Pływamy na wersji wyłącznie z patche'm 1.4 i dodatkiem do multi to jest projekt Messerwetzer (czy coś koło tego), dodatkowo instalujemy pakiety misji stworzone przez chłopaków z klanu VPN, SeaDevils i PS oczywiście. Gramy różnie, nie używamy Ventrilo, gramy z użyciem Team Speaker'a, przeważnie najpierw dogadujemy się na GG, właśnie poinformowałem wszystkich na VPN, że zbieram ekipę na piątek, godzina 21. Jeżeli ktoś jest chętny to zapraszam na moje GG.
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć co patch 1.1 robi z sztuczną inteligencją przeciwników w SH2? Jak bardzo ogranicza skuteczność radarów DD?
Pytam, ponieważ po zainstalowaniu patcha 1.1 mam wrażenie, że stałem się niewidzialny dla okrętów przeciwnika. Przed chwilą przepłynąłem obok DD oddalony o 250 m na peryskopowej i z prędkością "cała naprzód" a ten nawet nie zareagował. Przed instalką byłem wykrywany z 2 km. Jak ktoś nie wierzy to niech zobaczy: http://img175.imageshack....79/simcap02.png
Co mam teraz zrobić? Dalsza gra w tej chwili nie ma sensu ;<
Wiem, że to niejako odgrzebywanie starego tematu, ale mam ten sam problem. DD konwoju, płyną na pozycjach, strzelają z dział do zbliżającego się wynurzonego U-Boota... i nie zmieniają nawet kursu! 50m od jednego zasuwałem na całej naprzód na peryskopowej, z peryskopem wystawionym jak choinka... Nic... Wpłynąłem w środek konwoju na Maltę i topiłem co chciałem.
Ale odświeżam. Bo czy ktoś może pamięta, czy jest inne wyjście POZA graniem na wersji 1.0? Bo wychodzi mi, że 1.1 to tylko do multi należy używac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum