Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
z ważnych rzeczy, usunięto bug, który powodował CTD przy edycji wysokości masztu. Niestety autorowi nie udało się usunąć problemu związanego z wstawianiem zerowej wartości masztu dla statków, które w nazwie mają literki "ś" oraz "ę" - dalej trzeba ręcznie podawać wysokość.
Dodano dziennik pokładowy, w którym można robić własne wpisy:
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#45 Wysłany: 23 Maj 2010, 17:33
PL_CMDR Blue R napisał/a:
JUPI! To czego mi od SH2 brakowało dodali!
Ps. A ten dziennik gdzieś się zapisuje? Tzn. czy to co pisuję w notatniku da się zautomatyzować.
W tej chwili TheDarkWraith pracuje nad tym, by dało się go zapisać w jakimś pliku.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
czy niemozna zrobic raz a pozadnie a nie co drugi dzien nowa wersja
Nie, nie można, bo niby jak ?
Mod jest cały czas rozwijany - autor poprawia błędy, dodaje ulepszenia itp.
I tak już nie rozdrabniam się żeby dawać każdą wersje (2.9.0 2.9.1 itd...)
tylko uaktualniam (ja lub inni) temat co jakiś czas. Aby być mniej więcej
"aktualnym".
PS. I nie jest "co drugi dzień" ten temat aktualizowany - tak w gwoli ścisłości.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#50 Wysłany: 29 Maj 2010, 17:09
A z drugiej strony kto broni pływać na jednej wersji modu?
Ściągasz wersję bieżącą i się bawisz aż Ci się nie znuży.
Niestety o ten skaczący numerek można mieć pretensje do:
1) autora, który na bieżąco poprawia i aktualizuje mod o nowe dodatki
2) producentów, którzy uczynili SH5 podatnego na zmiany.
Z tego co się zorientowałem trwają prace nad wersją 3.0, jednak ta nad wyraz okrągła liczba nic specjalnego nie oznacza - nowa wersja zawierać będzie kilka kosmetycznych zmian oraz poprawki dot znalezionych dotąd błędów, także spokojnie można bawić się na wersji 2.9.1.
mam nietypowe pytanie ale dotyczące tego moda Czy jest możliwa zmiana podpisów z angielskiego na niemiecki np przycisk odpalenia torped z FIRE na FEUER czy chociażby na ekranie komunikatów jeśli się da to w jaki sposób?
#52 Wysłany: 5 Czerwiec 2010, 20:40
Obecnie trwają drobne poprawki i testy wersji którą roboczą mogę nazwać beta-3.0.0. Z ciekawostek jakie zostaną nam udostępnione to zmiana głównego menu zarządzania torpedami:
Jest już nowa wersja 3.0.0 w.w moda Chyba czegoś tu nie kumam w zapowiadanych zmianach miało być przy panelu z lampkami wyrzutni wajchy do otwierania i zamykania klap a tymczasem na screenach na subsimie czegoś takiego brak ale może się mylę. Proszę was o jakieś sensowne wytłumaczenie
#56 Wysłany: 14 Czerwiec 2010, 16:20
marek238 napisał/a:
Jest już nowa wersja 3.0.0 w.w moda Chyba czegoś tu nie kumam w zapowiadanych zmianach miało być przy panelu z lampkami wyrzutni wajchy do otwierania i zamykania klap a tymczasem na screenach na subsimie czegoś takiego brak ale może się mylę. Proszę was o jakieś sensowne wytłumaczenie
Autorowi nie chciało się po raz kolejny przerabiać obrazków dla każdego stylu osobno.
Ostatni screen to ten:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum