Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
swoją drogą to mógłby się ktoś postarać i pozbierać te wszystkie mody jakie wyszły np. do SH5 v. 1.0.5 czy v. 1.2.0 i wypisać je w kolejności jakiej je się powinno instalować dla ułatwienia [...]
Lista modów jaką wystawiłem ustawiona jest dokładnie w kolejności ich instalacji (oczywiście licząc od góry). Co do jednolitej paczki zebranych w jednym miejscu modyfikacji to istnieje coś takiego. Taka kompilacja nazywa się Sober`s Mega Mod i jest możliwa do nabycia na forum SubSim. Warunkiem jaki trzeba spełnić to wykupienie subskrypcji na SubSim - taka subskrypcja jest dostępna już od kilkunastu złotych - uważam, że nie jest to majątek (używając bardziej kojarzonych jednostek to paczka fajek bądź 4 lepsze piwa).
Biorąc pod uwagę taką ilość modów do instalacji dobrze jest wykorzystać funkcjonalność JSGME (od wersji 2.6.0.157) i stworzyć sobie plik MEP, który jest czymś w rodzaju profilu. Taki plik tworzy się w dowolnym edytorze wpisując, z zachowaniem kolejności i nazw, mody do ładowania. Następnie plik taki ładujemy do JSGME który zacznie automatycznie instalować wskazane w pliku mody w określonej kolejności.
Niestety, przy takiej ilości i różnorodności dostępnych modów trudno o wypracowanie "złotego zestawu". Każdy może sobie dobrać odpowiadający mu zestaw. Ten, który wskazałem dla przykładu jest moim ulubionym, ale przyznam, że jego kompilacja zajęła mi naprawdę mnóstwo czasu.
Co kto lubi
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
swoją drogą to mógłby się ktoś postarać i pozbierać te wszystkie mody jakie wyszły np. do SH5 v. 1.0.5 czy v. 1.2.0 i wypisać je w kolejności jakiej je się powinno instalować dla ułatwienia [...]
Lista modów jaką wystawiłem ustawiona jest dokładnie w kolejności ich instalacji (oczywiście licząc od góry). Co do jednolitej paczki zebranych w jednym miejscu modyfikacji to istnieje coś takiego. Taka kompilacja nazywa się Sober`s Mega Mod i jest możliwa do nabycia na forum SubSim. Warunkiem jaki trzeba spełnić to wykupienie subskrypcji na SubSim - taka subskrypcja jest dostępna już od kilkunastu złotych - uważam, że nie jest to majątek (używając bardziej kojarzonych jednostek to paczka fajek bądź 4 lepsze piwa).
Biorąc pod uwagę taką ilość modów do instalacji dobrze jest wykorzystać funkcjonalność JSGME (od wersji 2.6.0.157) i stworzyć sobie plik MEP, który jest czymś w rodzaju profilu. Taki plik tworzy się w dowolnym edytorze wpisując, z zachowaniem kolejności i nazw, mody do ładowania. Następnie plik taki ładujemy do JSGME który zacznie automatycznie instalować wskazane w pliku mody w określonej kolejności.
Niestety, przy takiej ilości i różnorodności dostępnych modów trudno o wypracowanie "złotego zestawu". Każdy może sobie dobrać odpowiadający mu zestaw. Ten, który wskazałem dla przykładu jest moim ulubionym, ale przyznam, że jego kompilacja zajęła mi naprawdę mnóstwo czasu.
Co kto lubi
gratuluję cierpliwości i dostępności czasu, próbowałem aplikować niektóre mody z listy (oczywiście w kolejności podanej wyżej) efekty są opłakane, porobiłem zrzuty ekranowe, bardzo ciekawe efekty, chyba nie da się wybiórczo instalować tej listy,
SH5-3a.jpg moja tymczasowa lista
Plik ściągnięto 57 raz(y) 197.64 KB
_________________ Morze dużo daje lecz czasem zabiera.
Unikaj rutyny szczególnie na okręcie podwodnym- LZ.
No cóż, z tym czasem to bywało różnie i generalnie modowanie zajęło mi z przerwami kilka dni
Widzisz, już widzę błędne instalowanie modów. Z listy jaką wkleiłeś wynika, że zainstalowałeś NewUIs_TDC w wersji 7_4_2 - ja mam zainstalowaną starszą wersję tego moda. Musisz więc poczytać w changelog tej wersji czy są zidentyfikowane konflikty z innymi modami.
Mod NewUIs_TDC zawiera w sobie kilkanaście opcjonalnych modów które należy instalować jeden po drugim - u Ciebie widzę, że pomiędzy kolejne komponenty moda NewUI wrzuciłeś EQuaTool co nie jest prawidłowe. Z tego co pamiętam ten mod gryzie się z TDC. Zwróć uwagę, że u mnie ten mod znajduje się na końcu listy, tam, gdzie instalowałem mało znaczące mody których wcześniejsza instalacja mogła nadpisać ważne dla gry pliki.
Podobnie z NaziMedals.
Taka dowolność instalacji modów będzie prawie zawsze skutkowałem problemami z uruchomieniem bądź działaniem gry.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum