POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Karty Postaci
Autor Wiadomość
PL_Hrothgar 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: Sylwester

#1  Wysłany: 10 Marzec 2019, 20:05   Karty Postaci

Karta postaci i okręty Enty.

Historia:
Wielu ludzi nie rozumie Enty, stwierdzając, że musi mieć coś nie tak z głową. Nawet jej przezwisko „Shaha” tłumaczone z języka Seloniańskiego na Standardowy oznacza „osobę chorą psychicznie”, a Enta wydaje się używać tego zwrotu, jak drugiego imienia. Podobnie i Enta nie rozumie, jak ludzie mogą nie rozumieć takich prostych spraw, jak choćby jej status społeczny, jakim jest Shaha, a szkoda jej strzępić języka na tłumaczenie, którego i tak nie zrozumieją.
Ze znanych nielicznym powodów Enta na początku Wojen Klonów opuściła rodziną Norę Bezuul na Selonii, aby wstąpić do marynarki Republiki. W jej aktach z akademii, przy dobrej ocenie końcowej znalazł się jednak szkodzący jej karierze dopisek „możliwe, że porucznik Bezuul cierpi na nierozpoznaną chorobę psychiczną”. Z tego też powodu została pomimo uzyskania pozytywnej opinii lekarskiej została skierowana na mało znaczący okręt patrolowy w odległych regionach galaktyki.
Koniec Wojen Klonów i proklamacja Imperium Galaktycznego zastała ją jako pierwszy oficer na okręcie Quartzon pod dowództwem kapitana Tuleva Anteresa, znanego z ksenofobii i brutalności, na którym wkrótce doszło do buntu nieludzkiej załogi. Rola Enty w tym buncie nie jest do końca znana. Niektórzy twierdzą, że była lojalna kapitanowi Anteresowi i dopiero gdy buntownicy zyskali przewagę zmieniła stronę, inni twierdzą, że od początku stała na czele buntu. Pewne jest tylko to, że to ona zabiła kapitana oraz wpuściła buntowników na mostek, umożliwiając przejęcie okrętu, na którym przejęła wkrótce dowodzenie.
Przy dotarciu Quartzona do pierwszej stacji kosmicznej część buntowników opuściła okręt, głównie z powodu kontrowersyjnego rozkazu Enty o wypuszczeniu więźniów i sprzeciwu wobec ogłoszenia okrętu jednostką piracką. Pozostała część buntowników pozostała jednak wierna Encie, podkreślając, że zawsze troszczyła się o sprawy załogi, traktując ją, jak własną rodzinę i nigdy nie złamała danego słowa, a przysięgła bronić ideałów Republiki, gwałconych obecnie przez Imperium Galaktyczne.
Dwa standardowe miesiące później Quartzon dołączył do sił nad Tarongą, a porucznik Bezuul obiecała pomóc w zabezpieczeniu systemu przed piratami i separatystami.

Quartzon.png
Plik ściągnięto 10 raz(y) 554.34 KB

Enta.doc
Pobierz Plik ściągnięto 191 raz(y) 223 KB

To polski admirał, co z Szwedem się bił.
Ostatnio zmieniony przez PL_Hrothgar 10 Marzec 2019, 20:41, w całości zmieniany 5 razy  

PL_Hrothgar 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

#2  Wysłany: 10 Marzec 2019, 20:16   

Karta postaci i okręty Dao-Zana.

Historia:
Wychował się na planecie Taronga jego ojcem był starszy jedi który odszedł z akademii. Już od małego chowany był na dyplomatę, lecz wydawało się ze to nie jest kierunek w jakim chce podążać. Zawsze uwielbiał biegać do pobliskiej holobiblioteki gdzie słuchał o dawnych wojnach i bitwach, a także o rożnego rodzaju okrętach, w szczególności jego ulubionymi opowieściami były te z Drednotami Kandosii.
Kiedy ukończył 15 lat jego ojciec zgodził się by poszedł swoja droga i dołączył do akademii floty, gdzie szkolił się na oficera.
W czasie gdy Dao osiągnął 17 lat zmarł jego ojciec, zostawiając dla niego swój miecz świetlny. Wtedy tez podjął decyzje ze nauczy się nim wałczyć. Treningi które zajęły często cale weekendy prowadzone przez przyjaciela jego ojca po trzech latach nauczyły go wystarczająco wałczyć tak by nie zrobił sobie i swoim towarzyszom krzywdy.
Jego 21 rok życia to było zakończenie szkolenia w akademii i pierwsza ,,praca” służył na jednym z cięższych krążowników Kalamarskiej floty, najpierw jako astronawigator potem jako 3 i 2 oficer.
7 lat później jego następną praca była posada 1 oficera na krążowniku typu Kaloth o nazwie Alandira, jego przełożonym znów był Kalamarianin, Tahm-Kran- admirał i dowódca floty obronnej planety. Dwa lata po objęciu posady 1 oficera doszło do wojen Kłonów, system został zatakowany przez samotny Pancernik LH-3210 Lucrehulk, w wyniku ataku zginął Tahm-Kran wraz z częścią załogi. Dokładnych przyczyn śmierci Dao nigdy nie chciał ujawniać, widać ze był to dla niego mocno wrażliwy temat. Natomiast o dalszych losach okrętu opowiada załoga, jak to Zan przejął dowodzenie i współpracując z republikańską flotą która przybyła na pomoc doprowadził do implozji pancernika.
Rok przed upadkiem republiki, władze planety nadały mu tytuł Kapitana i uczyniły go dowódcą obrony planety. Przez ten rok jednak było bardzo spokojnie i nie było mu dane stoczyć żadnej bitwy.

Alandir.png
Plik ściągnięto 21 raz(y) 422.4 KB

Dao-Zan.doc
Pobierz Plik ściągnięto 209 raz(y) 86 KB

Ostatnio zmieniony przez PL_Hrothgar 10 Marzec 2019, 21:53, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Hrothgar 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

#3  Wysłany: 10 Marzec 2019, 20:28   

Karta postaci i myśliwców Franza.

Historia:
Pochodziłem z bogatej rodziny, którą opuściłem w wieku 6 lat by zostać Jedi. Mając duży potencjał chciałem zostać pilotem myśliwca. Nie osiągnąłem przed końcem Wojen Klonów tytułu rycerza.
W wieku 20 lat zostałem pilotem myśliwca. Jednym z lepszych. Po wojnie zostałem uratowany przez rodzinę. Na rodzinnej planecie Calamar kupiłem używany myśliwiec , nie najgorszy. Sprzedawca dorzucił mi do niego droida z serii R2. Rodzina przerzuciła mnie na mało zaludnioną planetę, gdzie spotkałem znajomego z okresu Wojen Klonów. Pomógł mi naprawić uszkodzoną część do myśliwca, której nie mogłem nigdzie znaleźć. Namówił mnie , bym pomógł mu przy prostej pracy. Uprzedzał , że może być niebezpiecznie, szczególnie dla byłego Jedi. Zgodziłem się jednak , z racji iż chciałem wydostać się z tej dziury. Po przylocie na planetę miałem wrażenie, że to był zły pomysł, choć mój towarzysz zachowywał się, jakby to wszystko zaplanował&...

Y-Wing.png
Plik ściągnięto 10 raz(y) 406.61 KB

Cloakshape.png
Plik ściągnięto 9 raz(y) 438.03 KB

Franz.doc
Pobierz Plik ściągnięto 193 raz(y) 135 KB

Odpowiedz do tematu