Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 28 Styczeń 2006, 19:11 ADMIRAL HIPPER
No to i ja postaram się pokazać efekty swojej skromnej pracy.
Jednostka jest ukończona w około 70%.
Widoczny jest brak uzbrojenia i poprawek malarskich które będą wykonywane w pierwszej kolejności.
Na uwagę zasługuje fakt wykonania ( własna inwencja ) obrotowych lawet dział art. głównej.
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 112 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 28 Styczeń 2006, 19:43
ładnie, ładnie:-) Ja przygotowuję się do przekształcenia pokoju w stocznię Blohm&Voss i rozpoczęcia budowy Bismarcka od "Halla". to będzie największa moja inicjatywa modelarska:-)z wielkich okrętów mam tylko "Scharnhorsta" (też od "Halla") ale, że był sklejany gdy moje doświadczenia z modelarstwem jeszcze były w powijakach to teraz jest używany jako okręt doświadczalny przed budową Bismarcka. Pierwsze doświadczenia z pokładem z zapałek wypadły zaskakująco dobrze. Trzeba bedzie tylko zmodyfikowac wysokośc wręg kadłuba i nadbuduwek by zniwelowac grubos zapałek:-).
P.S mozna prośic o lepszą ostrośc zdjęc? :-)
Pozdro, Bahr
_________________ Tuitio fidei et obsequium pauperum
#3 Wysłany: 22 Luty 2006, 10:38
Pewnie że można.
Tak - BISMARCK od Halińskiego to klasyk w najlepszym tego słowa znaczeniu.
Mam u siebie w sklepie już tylko dwa, bo schodzą rewelacyjnie podobnie jak YAMATO.
Nie wiem czy widzieliście już sklejonego niszczyciela YUKIKAZE od Halińskiego, jeśli nie to zapraszam do siebie na forum, w dziele jego wydawnictwa znajdziecie fotki. Okręcik jest powalający
Dzięki swoim małym rozmiarom idealnie nadaje się do nauki i nabrania doświadczenia przed rozpoczęciem prac nad większą jednostką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum