Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 16 Marzec 2007, 12:29 edytor misji SH2/DC
Jakie znacie edytory misji do SH2/DC? Ja znalazłem tylko Koralle, który jest w porządku, ale interesuje mnie to czy istnieją jeszcze jakieś inne dobre edytory.
Może twórcy SH2/DC udostępnili taki edytor a ja to przegapiłem?
Rozmieść statki w Koralle, tam też zrób punkty, do których płyną, a następnie wykończ (tzn. określ jednostki i inne takie w notatniku)...
Jest to wydajna metoda.. Gorzej z szlifowaniem... (ale to zawsze, niezależnie od edytora)...
Ja zrobiłem jak na razie 2 udane (w mojej opinii) misje i jestem z nich zadowolony. Samo rozmieszczenie jednostek to nie problem.. Problemem było to, aby te misje czymś si wyróżniły... I tak w Wodach Neutralnego Wroga w konwoju są neutralne statki (w tym jeden niszczyciel proszę państwa!), a w Operacji Rubble Epilog konwój jest ścigany przez dwa miłe pancerniki
Obecnie mam prawie gotową ucieczkę z Pearl Harbour... ZZostało tylko dodać samoloty w takiej ilości, aby zaszkodziły trochę DD, ale jednocześnie nie zniszczyły konwoju...
Stworzyć misję jest łatwo... Stworzyć grywalną, zrównoważoną misję... To jest zadanie...
#5 Wysłany: 16 Marzec 2007, 14:03
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Stworzyć misję jest łatwo... Stworzyć grywalną, zrównoważoną misję... To jest zadanie...
Właśnie o to chodzi.
W każdym razie dzięki za wskazówki.
Szkoda, że SH2/DC nie ma tak szybkiego i dobrego edytora jak SH3 albo Dangerous Waters, ale dobrze, że w ogóle można jakoś tworzyć własne misje.
Zobaczymy jak mi to będzie szło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum