Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 14 Lipiec 2007, 23:51 Witam i pozdrawiam wszystkich dowódców !
Na wstępie chciałbym serdecznie powitać wszystkich ludzi zarówno grających w symulatory morskie, jak i mających zamiłowanie do Historii II Wojny Światowej na morzach i oceanach.
Mam na imię Daniel, mam 17 lat i mieszkam w Malborku. Pozwólcie, że przedstawię swoją przygodę, dzięki której zaczęło się moje wielkie zamiłowanie do u-bootów i Marynarki Wojennej, a więc było to tak…
Kilka lat temu(chyba 4 ale nie jestem pewien), pewnego sierpniowego dnia mój brat przyniósł od jakiegoś kumpla stos gier. Traf chciał, że była tam gra, która wywarła na mnie ogromne wrażenie i całkowicie zmieniła dotychczasowy pogląd o łodziach podwodnych ( wtedy nawet nie wiedziałem, że istniało coś takiego jak u-booty .Tą grą był Silent Hunter II. Mój brat również wtedy nie wiedział co to były u-booty, ale jego jakoś to nie zainteresowało. Kiedy po wielkim przeglądzie gier mój brat wyszedł, ja zabrałem się do zaspokajania ciekawości i odpaliłem SH2. Początki były trudne wogóle nic nie kumałem , mimo tego gra mi się podobała. Zaczęło mnie ciekawić co to może być za okręt, zapytałem wiec starego yyy…tzn. tatę co to za okręt. Dowiedziałem się od niego, że to niemiecki okręt podwodny z czasów II wojny światowej i że nazywano je „wilczymi stadami”. Później poszło już „z górki”. Dorwałem kilka książek na temat okrętów podwodnych i instrukcje do SH2. Zacząłem się zaczytywać i po kilku tygodniach wiedziałem już mnie więcej co, jak i gdzie… i tak to się zaczęło.
Obecnie gram w SH3 kampanie, którą zacząłem w 1940 roku na realizmie 80%. Teraz mam Listopad 42’ i zatopiłem już ponad 114.000 BRT. Uwielbiam zatapiać konwoje i wymigiwać się eskorcie. Ponadto cały czas doszlifowywuje ręczne strzelanie z torped z którym mam trochę problemów (mam nadzieję że mi pomożecie ) Za najlepszego według mnie u-boota uważam typ IXC/40 , ponieważ wydaje mi się on najlepszą jednostka do walki z wrogiem.
Jak tylko uda mi się dorwać oryginał SH3 chciałbym wspólnie z wami zacząć wypływać na patrole( mam pirata a na piracie chyba nie można ?)
Cóż…pozostaje mi więc, życzyć wszystkim kapitanom udanych łowów
Do zobaczenia na patrolach w SH3 !
_________________ "The only thing that ever really fightened me during the war was the U-boat peril"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum