Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Marcin
#1 Wysłany: 2 Grudzień 2007, 18:58 Problem z rozpoznaniem
Witam, drobny problem ...
SH3 + GWX 1.03 i no wlasnie ... brak kolorowego rozpoznania statkow wroga, neturalnych, swoich .... normalne czy mam jakis blad? a jesli to normalne to czy idzie to zmienic ? Nie jestem dobrym graczem, gram na 17% realizmu, nie mam cierpliwosci np do celowania recznego, a teraz dochodzi mi jeszcze zgadywanie jaki okret jest wrogi a jaki nie wiem, kazdy okret ma bandere, ale po pierwsze ... moja wiedza historyczna jest jest dosc slaba, zwlaszcza jak chodzi o wojne na atlantyku o ktorej wiem tyle ze takowa wogle byla, i nie mam zielonego pojecia jakie narody byly neutralne, a druga sprawa to taka ze w nocy, przy duzej fali nie mam szans na rozpoznanie bandry zbyt slabo to widac....
I jeszcze pytanie w sprawie atakowania portow wroga, udaje mi sie wplynac do portu, i spotkalem tam wrogi liniowiec pasazerski.... czy za zatopienie go dostane minus ? czy jesli jest wrogi to liczy sie tak jak inny transporter ?
I ostatnie, w jakim porcie lub w jakim rejonie moge trafic na duze pancerniki ?
#2 Wysłany: 2 Grudzień 2007, 20:04 Re: Problem z rozpoznaniem
soviet napisał/a:
SH3 + GWX 1.03 i no wlasnie ... brak kolorowego rozpoznania statkow wroga, neturalnych, swoich .... normalne czy mam jakis blad?
Normalne
soviet napisał/a:
a jesli to normalne to czy idzie to zmienic ?
Tak odinstalować GWX-a
soviet napisał/a:
a druga sprawa to taka ze w nocy, przy duzej fali nie mam szans na rozpoznanie bandry zbyt slabo to widac....
Takie było zycie
W GWX w widoku Peryskopu jest w lewym górnym rogu taka "kartka" i tam sa podane narodowości i od kiedy do kiedy były wrogie.
soviet napisał/a:
I jeszcze pytanie w sprawie atakowania portow wroga, udaje mi sie wplynac do portu, i spotkalem tam wrogi liniowiec pasazerski.... czy za zatopienie go dostane minus ? czy jesli jest wrogi to liczy sie tak jak inny transporter ?
Jak neutral albo swój bedzie minus jeśli wrogi duzo punktów renomy bo jest więcej wart niż traki przecietny frachtowiec.
soviet napisał/a:
I ostatnie, w jakim porcie lub w jakim rejonie moge trafic na duze pancerniki ?
np. Scala Flow w dnieach w których w czasie II WŚ stacjonowłąy tam okręty. I ogólnie spotkać mozna je na morzach ale trzeba mieć szczeście.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 2 Grudzień 2007, 20:05, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum