Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 9 Luty 2008, 19:31 Okreslanie odleglosci do celu w SH IV!!!!
Chyba szlag mnie trafi! Pomocy!
Mam problem z ustalaniem odleglosci do celu za pomoca stadimetru, w kazdym razie cos chyba jest zrabane w mojej grze. Otoz:
Robie to tak, ze nacelowuje peryskopem na wrogi cel po czym w ksiazce rozpoznawczej go identyfikuje i klikam ptaszek. Powinno to spowodowac, ze odleglosciomierz automatycznie wpisze sobie wysokosc masztow charakterystyczna dla zidentyfikowanej jednostki. Nastepnie klikam na ikonke stadimetru i pokazuje mi sie ten drugi rysunek statku, przesuwam wiec go w dol tak zeby sie pokryl z tym co widac w peryskopie(oczywiscie linia pozioma peryskopu jest ustawiona na lini wodnej wrogiego okretu.)
No i tu jest problem zauwazylem, ze te koleczka ktore obkrecaja sie wobec siebie ustawiaja sie tak, ze stadimetr wylicza mi max odleglosc od celu.(Chociaz wysokosc masztow ma dobrze ustawiona) Kiedy klikne ikonke wpisania danych do KT to wpisuja mi sie jakies bzdury: range 9000 no i nie ma bata zeby trafic torpeda.
Mam zainstalowanego pacza 1.4 i Trigger Maru ale ten problem pojawia sie rowniez po wywaleniu Trigger Maru.
Czy ktos kiedys mial juz z tym problem?
Ten rysunek okrętu (w peryskopie) z prawdziwym nie maja sie pokrywać To właśnie zaskakujące ale odległość sie mierzy jak w SH III czyli linia wodna okrętu z rysunku z najwyższym punktem okrętu prawdziwego.
Wielkie dzieki!! Ale swoja droga to strasznie bez sensu amerykanie jak cos wymysla to ni w piec ni w dziesiec. instrukcja do gry zalaczona w pudelku tez w takim razie jest do d...py. bo z niej wywnioskowalem, ze wlasnie sylwetki powinny sie pokryc.
Dzieki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum